RAZLAZ LIBERALA: Prokić i Pešićka prave novi LDP!
Foto: BETA

RAZLAZ LIBERALA: Prokić i Pešićka prave novi LDP!

Politika -
Bivši čedisti, kivni zbog Jovanovićeve bahatosti, pokreću političku partiju, a očekuju da im se pridruži i večiti kandidat za lidera DS Zoran Živković

BEOGRAD - Svaka ptica svome jatu.Vesna Pešić, nekadašnja visoka funkcionerka LDP, i Nenad Prokić, član GO pomenute stranke, planiraju da osnuju novu stranku, saznaje Kurir. Pored njih dvoje, kao jedan od osnivača pominje se i Zoran Živković.- Iako je Prokić tek sad javno kritikovao Jovanovića, on već duže vreme razmišlja o odlasku. Ideja o zajedničkom angažmanu, osnivanju stranke s Vesnom Pešić, rodila se spontano. Živković je bio logičan izbor jer se uvek zalagao za građansku Srbiju - kaže izvor Kurira.Međutim, kako saznajemo, iako je Prokić jedini koji je javno isprozivao Čedomira Jovanovića zbog katastrofalnog stanja u stranci, nije samo on kivan na predsednika.- Sve je počelo od Preokreta, kada je Čeda u priču uveo Draškovića i diskreditovao njihovu „čistunsku“ politiku „četnikom i jednim od pokretača nacionalizma i paravojnih formacija“. Besni su jer je Jovanović okolo poklanjao mandate - Vuku je dao četiri, on ga odmah napustio i formirao svoj poslanički klub, a isto im je uradio i Zaharije Trnavčević - kaže naš izvor i dodaje:- Dejan Ranđić ne govori s njim od izbora upravo zbog ulaska SPO u Preokret.Članovi LDP su ljuti i zbog izbornog debakla u Beogradu i Vojvodini.- Ostali su milionski dugovi iz kampanje koju je finansirao samo LDP, a SPO nije dao ni žute banke. Nemaju odakle da vrate pare, a duguju i većini medija. Sve to vreme Jovanović živi na visokoj nozi, bahati se i troši pare - podseća naš izvor.Prokić i Zoran Živković juče nisu bili dostupni na brojeve telefona poznate redakciji, a Pešićeva nam je kratko poručila da nema vremena bilo šta da komentariše.

Čeda Jovanović
Čeda Jovanović

Podsećamo: Ko je sve i zašto napustio Čedomira Jovanovića

Biljana Srbljanović, dramski pisac

Uveravali su me da stranku ne finansira nijedan tajkun, ali došla sam do saznanja da svako ima svoju cenu.

Nikola SamardžićNije komentarisao razloge istupa iz LDP.

Slobodan MarašViše nema šta da ponudi stranci, prešao u URS.

Branislav Lečić, glumac

U LDP nema ni liberalizma ni demokratije, Čedino delo nije u skladu s onim što propoveda.

Goran Petrović, nekadašnji prvi čovek DB

Čedomir Jovanović je jedna obična bitanga, patološki, bolesni prevarant, lopov, lažov i hohštapler. Onaj ko daje pare za stranku, daje ih Čedomiru, pa posle on od tih para ide na Mikonos, Santorini i u Šamoni na skijanje i pije vino od pet-šest hiljada evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track