Sladoled od kafe i čokolade

Prste da poližeš

Sladoled od kafe i čokolade

Recept dana -

Sastojci♦ 8 žumanaca♦ 150 g smeđeg šećera♦ 600 ml slatke pavlake♦ 2 kašike instant kafe♦ 2 kašike konjaka♦ 150 g tamne čokolade♦ 1 kašika kakaoa u prahuPripremaU posudi izmiksajte žumanca dok smesa ne postane bleda i povezana. U lončić sipajte slatku pavlaku, dodajte kafu i zagrejte na laganoj vatri uz mešanje, dok skoro ne provri.U pavlaku počnite polako da sipate izmućena žumanca uz konstantno mešanje varjačom.Dodajte i konjak, pa nastavite da mešate dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga.Čokoladu otopite na pari i dodajte kakao u prahu. Potpuno otopljenu čokoladu uspite u kremu i sve dobro izmešajte dok se ne poveže. Ostavite da se malo ohladi.Smesu sipajte u plastične posude i ostavite u zamrzivaču četiri sata.Poluzamrznuti sladoled izvađen iz zamrzivača u blenderu dobro izmiksajte, vratite ga u posudu i ostavite da se zamrzne na još četiri sata ili preko noći.Saveti: Pazite da vam pavlaka ne prokuva jer će se smesa zgrudvati.Kad izmešate sve sastojke, smesu zagrejte na vatri dok ne postane gusta i dok ne počne da se lepi za varjaču, pa je odmah sklonite s vatre. Pazite da vam sladoled ne zagori.Ako ne volite ukus kafe, ne morate ni da je dodajete. Možete je zameniti ekstraktom lešnika, vanile ili kokosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track