LEKCIJA: Pahor hteo u zvaničnu posetu Moskvi redovnIm letom, Putinov protokol ga naučio bontonu
Foto: Fonet, AP

Politički bonton

LEKCIJA: Pahor hteo u zvaničnu posetu Moskvi redovnIm letom, Putinov protokol ga naučio bontonu

Region -

MARIBOR - Slovenčki predsednik Borut Pahor nameravao je da u posete Nemačkoj, Rusiji i Ukrajini putuje redovnim avionskim linijama, ali ga je od toga odvratio protokol predsednika Rurske Federacije Vladimira Putina, poručivši mu da je to neprilično.

Namerom da koristi redovne avio-linije tokom zvaničnih poseta trima državama Pahor je hteo da pridobije političke poene uoči predsedničkih izbora, koji će u Sloveniji biti održani krajem godine.

Iz Moskve mu je, međutim, poručeno, piše ovaj mariborski dnevnik, da bi bilo "posve neprilično" doći u službenu posetu jednom od svetskih lidera zajedno sa običnim putnicima.

Podseća se da Pahor očito još pamti skandal koji je doveo do naglog pada popularnosti njegova prethodnika na mestu predsednika, Danila Turka. Turk je na početku mandata u posetu BiH otputovao unajmljenim privatnim luksuznim avionom jer je vladin avion bio u remontu, što je državni budžet koštalo čak 90.000 evra. Zbog te afere Turk je označen kao veliki rasipnik, što je, kako se veruje, Pahoru možda i pomogla da ga pobedi na izborima 2012.

BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track