IVANOV: Sutra svi lideri parlamentarnih partija da dođu u moj kabinet da nađemo rešenje!
Foto: Fonet AP

Dijalog

IVANOV: Sutra svi lideri parlamentarnih partija da dođu u moj kabinet da nađemo rešenje!

Region -

SKOPLJE - Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov izjavio je večeras, nakon nasilnih događaja u Sobranju, da "ova situacija može da se prevaziđe samo poštovanjem pravnog poretka Republike Makedonije".

"Nema pitanja za koje ne može dijalogom pronaći rešenje u saglasnosti sa Ustavom i zakonima Republike Makedonije. Zato pozivam lidere parlamentarnih partija sutra da dođu u moj kabinet na sastanak lidera da razmotrimo novonastalu situaciju. Na liderskom sastanku da razmotrimo sve opcije za smirivanje i nalaženje izlaza iz novonastale situacije", rekao je Ivanov.

On je dodao da su "lideri najodgovorniji za pronalaženje rešenja u saglasnosti s Ustavom, zakonima i poslovnikom parlamenta".

"Niko drugi spolja ne može da nam reši probleme ako ih sami ne rešimo u saglasnosti sa državnim interesima Republikom Makedonije", zaključio je makedonski predsednikom koji je odmah nakon obraćanja otišao ne sačekavši pitanja novinara.

Ivanov večeras ipak nije uveo vanredno stanje iako se najvljivala i ta mogućnost. Situacija se polako smiruje, a policija je evakuisala sve poslanike iz parlamenta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track