SLOVENIJA POVUKLA AMBASADORA U RUSIJI: Nećemo još proterivati diplomate, najpre treba videti šta se stvarno desilo Skripalju
Foto: Profimedia

Mudro čekaju

SLOVENIJA POVUKLA AMBASADORA U RUSIJI: Nećemo još proterivati diplomate, najpre treba videti šta se stvarno desilo Skripalju

Region -

Vlada Slovenija pozvala je danas ambasadora te zemlje u Rusiji Primoža Šeliga na konsultacije u vezi sa napadom nervnim gasom na ruskog dvostrugog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj.

Šef slovenačke diplomatije Karl Erjavec rekao je novinarima da je ambasador Šeligo već u Sloveniji i da će se razgovori voditi u Ministarstvu spoljnih poslova, prenela je agencija STA.

Erjavec je juče izjavio da vladi, koja danas raspravlja o slučaju napada nervnim otrovom na Skripalja u engleskom gradu Solzberi, neće predložiti primenu diplomatskih mera solidarnosti sa Velikom Britanijom.

Hina je podsetila da je Slovenija jedna od osam članica Evropske unije koje se nisu odlučile za diplomatske mere kojima bi izrazile solidarnost sa Londonom.

"Za sada mislim da je najpre potrebno raščistiti šta se u Solzberiju dogodilo, reč je o vrlo nejasnom i bizarnom slučaju", kazao je Erjavec novinarima pred redovni sastanak koalicije koja određuje dnevni red za redovnu sednicu vlade.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) HTEO DA SE RAZNESE "BOMBOM" PRED SKUPŠTINOM! Bivše vojno lice hteo da uđe sa eksplozivom u Skupštinu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track