VELIKA SRAMOTA ZA SLOVENAČKU VOJSKU: Opljačkali kamion sa municijom na parkingu u Nemačkoj!
Foto: printscreen postanivojak.si

katastrofa

VELIKA SRAMOTA ZA SLOVENAČKU VOJSKU: Opljačkali kamion sa municijom na parkingu u Nemačkoj!

Region -

Slovenačka vojska doživela je veliku sramotu nakon što je njihovim pripadnicima ukradena velika količina municije iz kamiona koji su vojnici ostavili na - parkingu u Lajpcigu.

"Tokom obilaska oko 3.10 sati jedan vojnik je otkrio da je cerada isečena i da nedostaje 2.000 komada municije", rekao je Simon Korez, portparol slovenske vojske.

Istraga će utvrditi ko je odredio da se spava u hotelu, vojnici ili je to bila naredba, ali je sigurno da je ovaj teret trebao da bude negde na sigurnom. Nestalo je 1.000 komada municije 5.56 milimetara i 1.000 komada municije od 9 milimetara.

Vojnici su dobili zadatak da kamion pun municije prebace do aerodroma u Lajpcigu. Odatle je oprema trebala da bude prebačena u Mali gde se nalaze pripadnici slovenačke vojske.

Vojnici su iz Ljubljane krenuli u utorak 2. oktobra, a u Lajpcig stigli poslepodne. Let za Mali bio je na rasporedu sledećeg dana te su vojnici odlučili da prespavaju u hotelu pord aerodroma. Ispred hotela su parkirali kamion i povremeno ga obilazili.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto ilustracija printscreen postanivojak.si

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track