Najnovije vesti

GRADONAČELNIK LJUBLJANE NA SUDU ZBOG 500.000 EVRA: Nisam kriv za mito! Bio bih kriv da nisam to uradio!
Foto: Profimedia

zoran janković optužen

GRADONAČELNIK LJUBLJANE NA SUDU ZBOG 500.000 EVRA: Nisam kriv za mito! Bio bih kriv da nisam to uradio!

Region

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izjasnio se danas, na pripremnom ročištu u sudu u Ljubljani, da nije kriv za optužbe da je primio mito od pola miliona evra od građevinske kompanije "Gratel" za dobrobit grada.

"Mislim da bih bio kriv da nisam uradio ono za šta sam optužen", rekao je Janković sudiji Vladislavi Lunder u okružnom sudu u Ljubljani.

Janković se u slučaju "Gratel" tereti da je tražio 500.000 evra od istoimene kompanije u martu 2007. godine kako bi joj omogućio radove na putevima radi instalacije optičkih kablova.

Kako navodi STA, sumnja se da je kompanija potom prebacila taj novac, u dve rate od po 250.000 evra, opštini kao donaciju za renoviranje dvorca u Ljubljani.

foto: Profimedia

To je kompaniji omogućilo da nastavi svoj rad pod novom dozvolom za razvoj, pošto je Janković prvobitno zabranio "Gratelu" da izvodi radove na javnim mestima.

Janković je i ranije negirao optužbe za uzimanje mita, a danas je istakao da je u sudnicu došao iz poštovanja prema sudu, navodeći da je imao zakazan poslovni put za danas, tako da je mogao i da izbegne ročište.

Janković je gradonačelnik Ljubljane od 2006. godine, a svoj četvrti mandat osvojio je ranije ovog meseca.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...