TEŠKE OPTUŽBE: Krivična prijava protiv direktora preduzeća “Marjetica Koper” da je seksualno zlostavljao sekretaricu!
Kopar, Foto: Profimedia

fizičko i psihičko

TEŠKE OPTUŽBE: Krivična prijava protiv direktora preduzeća “Marjetica Koper” da je seksualno zlostavljao sekretaricu!

Region -

Zbog seksualnog, fizičkog i psihičkog zlostavlja, S.V. (36 godina) je podnela tužbu protiv nekadašnjeg v.d. direktora komunalnog preduzeća “Marjetica Koper”iz Kopra (Slovenija), G. M., kom je bila sekretarica, prenose lokalni mediji.

To se događa nakon tri godine otkako je oštećena trpela zlostavljanje zbog čega je prvo dala otkaz, a zatim se, zbog velikih psihičkih problema i osećaja nesigurnosti u sopstvenom mestu i zemlji, sa suprugom i dvoje maloletne dece odselila iz države, i to u Španiju.

Kao što je slučaj sa, nažalost, većinom žrtava seksualnog, fizičkog i psihičkog zlostavljanja, ona slučaj nije odmah prijavila policiji iz straha da joj niko neće verovati, da će je osuditi ili čak reći da je davala povoda za takvo ponašanje. Ipak, nakon što je saznala da se G. M. kandidovao za gradonačelnika Kopra i to kao čovek koji zagovara poštenje, pravdu, patrijarhalne i porodične vrednosti, prvo je slučaj prijavila policiji, a zatim je i javno istupila, i to na televiziji, u želji da da podršku svim njegovim žrtvama, a kako tvrdi, osim u “Marjetici”, ima ih i u “Luka Koper”, kao i u privatnoj firmi G. M.

Gostujući na televiziji “Nova 24TV” u Sloveniji, pozvala je sve žrtve zlostavljanja da se ne skrivaju i ne plaše, već da ga prijave i javno progovore o tome, da budu uzajamna podrška jedne drugima uz reči “javite se, znam da nisam sama”.

Inače, reč je o čoveku čija je politička karijera obeležena kontroverzama. Izbačen je iz Vlade Alenke Bratušek, zatim s mesta predsednika Uprave “Luka Koper” i to nakon samo šest meseci i na kraju sa mesta v.d. direktora “Marjetica Koper”. Ove godine kandidovao se za gradonačlenika Kopra, ali nije ušao u drugi krug, s obzirom na to da je skupio samo šest odsto glasova.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track