Najnovije vesti

NESREĆNI KRAJ POTRAGE ZA NESTALIM AMERIKANCEM: Kod Omiša nađeno telo muškarca iz Kalifornije kojeg su tražili i helikopterom!
Foto: Facebook / HGSS

blizu fortike

NESREĆNI KRAJ POTRAGE ZA NESTALIM AMERIKANCEM: Kod Omiša nađeno telo muškarca iz Kalifornije kojeg su tražili i helikopterom!

Region

U Omišu, oko 19:40 sati, u predelu Fortika, pronađeno je telo muškarca, a pretpostavlja se da je reč o ranije nestalom državljaninu SAD, Džonu Rajtu (52) iz Kalifornije, koji se u nedelju ujutru uputio upravo na tu destinaciju.

Policija je saopštila da je na mestu gde je telo pronađeno u toku uviđaj, nakon čega će uslediti obdukcija i utvrđivanje identiteta, prenela je splitska Slobodna Dalmacija.

 

Rajt se u nedelju poslepodne uputio na Fortiku iznad Omiša i od tada mu se gubi svaki trag. Za njim su tragali pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, omiški vatrogasci, a bili su angažovani i helikopteri.

 

U nedelju poslepodne, odmah po dojavi o nestanku Amerikanca, HGŠ je izašao na teren s 30 ljudi i uz pomoć dronova pretraživao područje nestanka.

 

"Amerikanac je išao u obilazak Fortike organizovano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Poslednji put je viđen kod Fortike, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema", izjavio je ranije danas Darko Gavrić-Čerčo, šef splitskog Groske službe.

 

Nezvanično, Slobodna Dalmacija piše da je Amerikanac u Hrvatsku došao iz Brazila, a u njegovm pasošu je veliki broj pečata egzotičnih destinacija.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Facebook / HGSS

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...