Najnovije vesti

MELANIJA U RODNOM MESTU DOBIJA STATUU: Umetnik je jedino pogodio boju haljine, a kada je Prva dama SAD vidi NEĆE JOJ BITI DOBRO
Foto: AP /Andrew Harnik

bruka

MELANIJA U RODNOM MESTU DOBIJA STATUU: Umetnik je jedino pogodio boju haljine, a kada je Prva dama SAD vidi NEĆE JOJ BITI DOBRO

Region

Američki umetnik Bred Dauni nalazi se u Sloveniji gde će se u četvrtak, u galeriji Vžigalica, otvoriti njegova izložba This Echo.

Deo te izložbe biće i priča o Melaniji Tramp. Daun je istraživao Sevnicu i okolinu odakle dolazi supruga američkog predsednika Donalda Trampa. Kaže kako je htio čuti jezik kojim govore, kakav je svakodnevni život radničke klase i ostale stvari iz života lokalnih ljudi.

Statua Melanije Tramp stoji od marta u selu Rožno, samo nekoliko kilometara od Sevnice, a skulptura će zvanično biti otvorena u petak kada će biti organizovan autobuski prevoz iz Ljubljane, javlja Dnevnik.si.

Za statuu Melanije Dauni je angažovao slovenačkog autora. Jedini zahtev kod izrade statute bio je taj da Melanija mora imati haljinu iste boje kao što je imala na inauguraciji Donalda Trampa, sve ostalo je umetnička sloboda. Dauni je rekao i kako je hteo da statua napravi neko ko nije akademski umetnik i da je pripadnik radničke klase, kao što je to bio Melanijin otac.

Hteo sam da se posao napravi s motornom testerom. I hteo sam da skulptura bude pričvršćena za pod - rekao je Dauni i objasnio da uvek ostanemo povezani s domom iako ga napustimo, piše Dnevnik.si.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...