Najnovije vesti

MUKE MLADOG SVEŠTENIKA: Proganja me starija gospođa, šalje mi ljubavna pisma, besni na druge žene! Pa čak i da hoću da se ženim, ta dama ne bi bila moj izbor!
Foto: Youtube/Printscreen

tražio pomoć i od medija

MUKE MLADOG SVEŠTENIKA: Proganja me starija gospođa, šalje mi ljubavna pisma, besni na druge žene! Pa čak i da hoću da se ženim, ta dama ne bi bila moj izbor!

Region

Sveštenik crkve Sv. Nikola u Murskoj Soboti u Sloveniji, Goran Kuhar (40), tvrdi da već neko vreme ima problema sa starijom gospođom koja ga proganja, udvara mu se, a pritom širi laži i glasine o njima. To ga je primoralo da se obrati i medijima.

"Uveravam vas, dragi parohijani, nemam ništa s tom ženom", napisao je na oglasnoj tabli crkve.

Mladi slovenački sveštenik pojadao se vernicima kako se parohijanka, starija od 60 godina, zaljubila u njega toliko da ga ne ostavlja na miru.

"Gospođa širi glasine da sa mnom ima poseban odnos, da će živeti sa mnom i da ću ja napustiti svoj poziv", tvrdi Kuhar.

Ističe da je žena toliko zaljubljena u njega da ima ljubomorne ispade prema svim ženama s kojima on priča. Kad vidi da je neka žena razgovarala s njim, tvrdi, krene da je zastrašuje.

"Neću napustiti crkvu zbog nje. Sve njene glasine su plod pokvarene i bolesne mašte. Molim vas da ne nasedate na njih", zamolio je Kuhar vernike.

O problemima sa starijom gospođom, sveštenik je govorio i za nekoliko televizija.

Ispričao je kako mu je prvo samo slala pisma, a potom je počela da kupuje i poklone.

Da stvar bude bolja, žena je udata pa je sveštenik pisao njenom mužu. Međutim, žena i dalje ne popušta.

"Štiti me kao malog medveda. Smrtni je neprijatelj svim ženama s kojim se družim. Ne znam šta da radim", ispričao je za Kanal A.

Priznao je i da žena baš nije njegov tip.

"I kad bih želeo da se oženim i osnujem porodicu, ta dama ne bi bila moj izbor. Ipak, ne želim, jer mi je sveštenstvo predragoceno da bih ga napustio", zaključio je Kuhar.

Mladom svešteniku podršku je preko društvenih mreža izrazio i ptujski biskup Peter Štrumf. Kuhara je pohvalio za hrabrost jer je, kako kaže, kad mu već policija ne može pomoći, zaštitu potražio pred kamerama.

"Dobro je da javnost vidi s čime svi sveštenici treba da se nose i kakve mentalne napore moraju da trpe zbog uznemiravanja i pretnji", utvrdio je biskup Štrumf.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...