AKO IZGUBI U SAD, TRAMP IMA REZERVNU DOMOVINU: Šokantan predlog iz regiona američkom predsedniku!
Foto: Profimedia, Shutterstock

šta reći

AKO IZGUBI U SAD, TRAMP IMA REZERVNU DOMOVINU: Šokantan predlog iz regiona američkom predsedniku!

Region -

Ako Donald Tramp izgubi na izborima, trebalo bi da dobije politički azil u Sloveniji, a zatim i počasno državljanstvo i mesto premijera, predlog je slovenačkog ekonomiste.

Bizarnu ideju o tome kako bi „slovenački zet“ mogao da pomogne Sloveniji da poveća strane investicije i neutrališe efekte koronske krize izneo je Bernard Brščič, ekonomista, koji je bio državni sekretar u jednoj od prethodnih vlada Janeza Janše, ali se kasnije razdvojio i osnovao Domovinski rat. Liga (DOM), manja stranka koja do sada nije imala uspeha ni na jednom izboru.

„U stranci DOM verujemo da su nas trenutna ekonomska situacija, kriza evropske ideje i neodoljiva migrantska kriza doveli do toga da delujemo i na najodgovornije položaje u zemlji postavimo najkompetentnije ljude“, rekao je Brščič.

Objasnio je u ime stranke neobičan predlog da se azil u staroj domovini njegove supruge Melanije ponudi aktuelnom američkom predsedniku u slučaju poraza na izborima.

Najverovatnije je to ironična reakcija na nedavni tvit podrške Trampu koji je stigao od slovenačkog premijera Janeza Janše u kojem je Trampa proglasio pobednikom na izborima, iako su se još uvek računali rezultati u saveznim državama, prenosi nedeljnik „Reporter”.

Domovinska liga navodi da bi Tramp, nakon izričitog prihvatanja počasnog državljanstva Slovenije, parlament mogao da ga proglasi novim premijerom umesto Janše i omogući mu da svoju imovinu prenese u Sloveniju i tako privuče još više stranih investicija u zemlju.

„Budući da stranka DOM želi da Slovenija i svi Slovenci žive u prosperitetu, predlažemo da se vlada što pre izjasni o našem predlogu i da se gospodin Tramp odmah uzme u zaštitu“, navodi Domovinska liga, a prenosi ljubljanski nedeljnik Reporter.

Kurir.rs/Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track