Najnovije vesti

SLOVENIJA UKIDA POLICIJSKI ČAS? Odluka zavisi samo od jednog uslova koji mora da se ispuni!
Foto: EPA / MICOL BRUSAFERRO

Pandemija

SLOVENIJA UKIDA POLICIJSKI ČAS? Odluka zavisi samo od jednog uslova koji mora da se ispuni!

Region

Šefica slovenačke grupe medicinskih eksperata Mateja Logar je izjavila danas da je plan da se sledeće nedelje predloži potpuno ukidanje policijskog časa u trajanju od 21.00 sati do 6.00 sati u Sloveniji, ako se epidemiološka situacija u dovoljnoj meri popravi.

Na pitanje slovenačkog nedeljnika "Mladina" zašto se terase barova i restorana ne otvaraju u celoj zemlji, Logarova je odgovorila da je istina da je druženje na otvorenom u regulisanom i kontrolisanom okruženju, daleko sigurnije nego u zatvorenim prostorima, ali da "vladin raspored mera predviđa otvaranje terasa barova i restorana u žutoj zoni, na šta savetodavna grupa ne može stvarno da utiče", prenosi slovenačka agencija STA.

Dodaje i da bi želela da kampanja vakcinacije protiv kovid-19 bude mnogo centralizovanija, jer bi to "omogućilo racionalniju, pravedniju i jednostavniju distribuciju vakcine".

"Prema sadašnjem sistemu, svaki zdravstveni centar u zajednici brine o svojim pacijentima, a da nema širu sliku o stopi vakcinacije", istakla je Mateja Logar.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track