PRESEO IM LAŽNI PCT TEST: Policajci u Murskoj Soboti, Ljubljani, Kranju i Kopru pod istragom! Unutrašnja kontrola češlja
Foto: Youtube/Printscreen

Pandemija u sloveniji

PRESEO IM LAŽNI PCT TEST: Policajci u Murskoj Soboti, Ljubljani, Kranju i Kopru pod istragom! Unutrašnja kontrola češlja

Region -

Novembra meseca ove godine širom slovnije pokrenuta je kcije u kojoj su pretresene kuće nekim policajcima, za koje se sumnjalo da imaju veze sa lažnim PCT testovima na korona virus.

U odeljenju specijalizovanog državnog tužilaštva potvrdili su da je u toku istraga, a ponajviše na području Murske Sobote. Zbog interesa istrage i pretkrivičnog postupk, kao i zbog zaštite ličnih podataka p potencijalnim krivičnim delima, više informacija nisu mogli da saopšte.

Kako izveštava mariborski mediji Večer, već je bilo nekoliko postupaka otkaza nekim policajcima, a na meti se našao jedan pripadnik uniformisane policije i jedan pripadnik kriminalističke policije. U PU Murska Sobota protiv obojice je unutrašnja kontrola pokrenula istragu.

Kako prenosi Večer, uz inspektora i kriminalističkog istražioca PU Murska Sobota, merom vanrednog otkaza ugovora o radu pogođena su još četiri službenika Opšte policijske uprave i Policijskih uprava Ljubljana, Kranj i Kopar. U odvojenoj istrazi, policijski službenik zaposlen u stanici saobraćajne policije Maribor uhvaćen je u zamke istražitelja zbog umešanosti u izdavanje lažnog PCT sertifikata.

Kurir.rs/RTV SLO/Večer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track