09:38

Političar iz CG otkrio u kakvom je stanju Vesna Medenica

UŽAS

OVOG NEMA NI U KOLUMBIJI! Dajković šokiran: Bivša predsednica suda ŠEF NARKO-MAFIJE, Abazović premijer s 3 odsto podrške

Region -

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica pokušala je da izvrši samoubistvo u Kliničkom centru Crne Gore, nakon što je prethodno pritvorena zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, istakao je da se u toj zemlji dešavaju neverovatne stvari, kojih nema ni u Kolumbijii.

- Bivša predsednica Vrhovnog suda bila je šefica narko-mafije, toga nema ni u Kolumbiji. Sa druge strane Dritan Abazović, koji sa 3 odsto u biračkom telu pravi novu vladu je takođe skandalozno za srpski narod, koji se neće tako lako pomiriti sa tim - istakao je Dajković.

Na pitanje novinarke jutarnjeg programa Kurir televizije u kakvom je stanju Vesna Medenica, Dajković je istakao da mediji u Crnoj Gori pišu da je stabilno.

Vladimir Dajković
foto: Kurir televizija

- Mediji pišu da je u stabilnom stanju. Kaže se da je pokušala sebi da oduzme život komadom stakla koiji je odlomila sa ogledala u svojoj bolničkoj sobi. U tome su je navodno sprečili čuvari i obezbeđenje. Međutim, ja sve te stvari uzimam sa rezervom, jer prvo šta će ona u bolnici kada joj je mesto u zatovru. Kada su nas hapsili, niko nije išao u bolnicu. Kada nam je loše, hitna dođe kod nas u zatvor, ne vode nas u bolnicu. Sa druge strane, ona vidno ima povlašćenja, voze je nekim besnim kolima sa zatamnjenim staklima, kriju joj lisice na rukama, što znači da ih verovatno i nema. Da ne grešim dušu, možda je i stvarno pokušala samoubistvo. Koliko je poznato njoj je određen pritvor od mesec dana, a njen sin se nalazi u Beogradu, u bekstvu, navodno na lečenju od bolesti zavisnosti, a nadam se da će i on uskoro biti priveden licu pravde - kaže Dajković.

On tvrdi da je Medenica čuvar mafije poslednjih 30 godina u Crnoj Gori i jedna od najbližih prijateljica Mila Đukanovića.

- Nadam se da će ti evropski istražitelji koji su došli do raskrinkavanja sina Vesne Medenice, raskrinkati i umešanost braće Đukanović u kriminal - kaže Dajković.

Umesto da se Milo Đukanović pokrije ušima i da ćuti, otišao je da drži predavanje sudentima prava

Vladimir Dajković
foto: Kurir televizija

- Ta Vesna Medenica je mnoge ljude osudila na doživotnu robiju, štiteći sina koji je narko-diler. Toga nema ni u Kolumbiji - ističe Dajković koji tvrdi da nijednu odluku Medenica nije mogla da donese bez odbrenja Mila Đukanovića.

Vladimir Dajković istakao je da pozivanje na pravedno suđenje Vesni Medenici znak da u Crnoj Gori i dalje važe dvostruki aršini.

Formiranje vlade

Dritan Abazović formira vladu sa 3 odsto dobijenih glasova, a to je vraćanje Mila Đukanovića na velika vrata vlasti, istakao je Dajković.

Dritan Abazović
foto: Kurir

- Tačno je da Milo Đukanović neće imati nijednog ministra u toj vladi, ali je tačno i da neće biti ministara dok ih Đukanović ne odobri - kaže Dajković, koji navodi da Crnogorci ne mogu da se opasulje šta se događa u Crnoj Gori.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:23

Vesna Medenica pokušala samoubistvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track