STARI SULJO DOLIJAO U Zagrebu pao diler (72) sa 34,3 grama kokaina!
Foto: screenshot 24sata

POLICIJSKA AKCIJA

STARI SULJO DOLIJAO U Zagrebu pao diler (72) sa 34,3 grama kokaina!

Region -

Zagrebačka policija objavila je na svojoj internet stranici kako je kod 72-godišnjaka s područja hrvatske prestonice pronašla 34,3 grama kokaina!

Kako hrvatski mediji nezvanično prenose, radi se o Miri Đ. (72) zvanom Suljo! Kako prenosi jutarnji list, njemu se pred zagrebački Opštinskim sudom trenutno sudi zbog optužbi da je sakrivao pištolj koji su pljačkaši početkom 2013. oteli pripadniku obezbeđenja Splitske banke u Vukovarskoj ulici u Zagrebu kad je opljačkano 1,6 miliona kuna (oko 200.000 evra). Miro Đ. je, kako je objavila policija, prebačen u pritvor, a Opštinsko državno tužilaštvo protiv njega je zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja dela.

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom. Istraživanje je sprovedeno zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela da je osumnjičeni na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine kokaina koji je skrivao, vagao i prepakivao u prostorima na području Prećkog nakon čega je pripremljenu drogu prodavao na ilegalnom tržištu. U Prećkom je obavljena pretraga stana i ostave koje koristi 72-godišnjak te su tom prilikom policijski službenici pronašli ukupno 34,3 grama kokaina, tri digitalne vage te određeni novčani iznos", objavila je policija ne navodeći indentitet osumnjičenika.

Osumnjičeni Miro Đ. bio je uhapšen zajedno sa skupinom osumnjičenih za niz oružanih pljački predvođenih Željkom Vrbatom, ali nakon suđenja pred zagrebačkim Županijskim sudom, Vrbat i ostali su nepravosnažno oslobođeni dok se državno tužilaštvo žalilo se na oslobađajuću presudu. Miro Đ. je tada bio optužen samo da je skrivao pištolj, dok s pljačkama nije imao veze. Međutim, zbog njegov zdravstevnog stanja postupak je u odnosu na njega bio razdvojen, da bi nakon nekoga vremena slučaj bio prebačen na Opštinski sud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track