OKUPLJA SE REGION: Konferencija povodom 20 godina Dejtonskog sporazuma u Banjaluci

Pogledi

OKUPLJA SE REGION: Konferencija povodom 20 godina Dejtonskog sporazuma u Banjaluci

Bosna i Hercegovina -
To odlična prilika da promovišemo dijalog i međusobno uvažavanje

BANJALUKA - Konferencija "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi" biće održana u Banjaluci 19. septembra, a okupiće značajne domaće i međunarodne faktore koji su na ovaj ili onaj način učestvovali u kreiranju ili kasnijoj primeni ovog sporazuma.

Debata će biti podeljena u tri panel diskusije, a na prvoj uvodničari će biti članovi Predsedništva BiH, entitetski predsednici i drugi domaći zvaničnici. Na narednoj panel diskusiji reč će imati regionalni političari i visoki gosti iz susednih zemalja, poput predsednika, premijera i ministara inostranih poslova. Tačan spisak učesnika još se utvrđuje i biće saopšten naknadno.

Treći panel rezervisan je za predstavnike međunarodne zajednice, a na tom panelu obratiće se predstavnici zemalja Kontakt grupe, koji su imali značajnu ulogu u kreiranju samog sporazuma. Osim Morin Kormak, ambasadora SAD, Džonatana Mura, ambasadora OEBS-a u BiH, Valentina Incka, visokog predstavnika, na panelu se očekuje učešće i predstavnika Rusije, EU, Velike Britanije i Francuske.

Organizator konferencije su Nezavisne novine, a partneri su Predsedništvo BiH i Ministarstvo inostranih poslova BiH, koji su pružili tehničku i savetodavnu pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track