MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA BIH: Milanović u svom sumanutom pohodu može da pošalje i vojsku na granicu
Foto: AP

Igor Crnadak

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA BIH: Milanović u svom sumanutom pohodu može da pošalje i vojsku na granicu

Bosna i Hercegovina -
Ovo što radi je krajnje antievropski i anticivilizacijski. Razumem da je u toku kampanja u Hrvatskoj, ali da nekom ovako sumanute ideje mogu padati na pamet, ne mogu da razumem, rekao je Crnadak

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak smatra nedopustivim da se u 2015. godini zabranjuje prelazak ljudi i prevoz robe preko granice.

Komentarišući hrvatsko zatvaranje graničnog prelaza Bajakovo, Crnadak je ocenio da je takvo ponašanje Hrvatske antievropsko i anticivilizacijsko.

"Ne razumem kuda ide Hrvatska. Ovo što radi je krajnje antievropski i anticivilizacijski. Razumem da je u toku kampanja u Hrvatskoj, ali da nekom ovako sumanute ideje mogu padati na pamet, ne mogu da razumem. Šta je kriv neki bolesnik koji je krenuo u Italiju na lečenje i vraćen s granice? Šta je sledeći potez Hrvatske, da stavi vojsku na granicu i proglasi mobilizaciju", upitao je Crnadak.

Foto: Beta
Foto: Beta

On je u izjavi novinarima u Bjeljini izrazio nadu da će se u narednim danima pojaviti "barem malo razuma" i da će se izaći iz "ovog vrtloga".

I predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u izjavi novinarima u Banjaluci osudio potez Hrvatske u vezi sa zatvaranjem granice sa Srbijom, ističući da je to nedopustivo i nekorektno, ali i kao mogućnost da BiH bude potencijalni prostor za prolaz migranata.

On je ocenio da će zatvorena granica između Srbije i Hrvatske, te zadržavanje putnika i robe, doneti štetu odnosima dve zemlje, a da zatvorenost granice šteti i privredi Republike Srpske, koja već sada trpi određene probleme.

Dodao je da očekuje da taj problem bude brzo otklonjen.

(Vijesti.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track