UBISTVO DEČAKA MUHAMEDA: Monstrum negirao zločin, a sumnja se da je imao još žrtava
Foto: Printscreen Youtube

Drama u Nemačkoj

UBISTVO DEČAKA MUHAMEDA: Monstrum negirao zločin, a sumnja se da je imao još žrtava

Bosna i Hercegovina -
Silvio S. je odveo policiju do tela dečaka, međutim, sada odbija da govori o ovom slučaju

BERLIN - Nakon što je uhapšen i priznao ubistvo četvorogodišnjeg dečaka Muhameda Januzia, Silvio S. je danas promenio priču i negirao sve optužbe.

Dečak Muhamed Januzi je juče pronađen mrtav nakon otmice od 1. oktobra. Njegovo telo je pronađeno u prtljažniku automobila marke "dačia". Telo je bilo zamotano u narandžasto ćebe i smešteno u žutu plastičnu kantu.

"Telo pokazuje da je smrt nastupila nekoliko dana pre", rekao je javni tužitelj Mikael von Hagen.

Telo je u gepeku, prema tvrdnji istražitelja, bilo već neko vreme. Iako je prvo priznao zločin, nemački mediji pišu kako je sada promenio priču. Tvrdi da nije on taj koji je počinio zločin, ali odbija da govori o tome.

Morgenpost piše i da policija sada istražuje i da li je Silvio S. odgovoran za nestanak 6-godišnjeg Eliasa iz Postdama, koji je nestao 8. jula ove godine. Policija istražuje i ovaj slučaj jer se Postdam nalazi na gotovo istoj udaljenosti od Kaltenborna kao i Moabit, mesta iz kojeg je Mohamed. Više detalja, kao i rezultati obdukcije očekuju se u toku dana.

Osumnjičeni Silvio je s porodicom živeo u malenom selu Kaltenborn, gde je, prema tvrdnjama meštana, radio kao čuvar u jednoj agenciji, pišu nemački mediji. Radio je noću, govori Jens Lehman iz ovog sela kojem se, kada je nemačka policija objavila snimak otmičara, učinilo da liči na njegovog komšiju. Međutim, kako je dečak otet u Berlinu, komšija nije povezao slučaj.

Ipak, otac osumnjičenog je odmah prepoznao sina čim je policija objavila poslednji snimak. Otac ga je odmah optužio, ali je Silvio tvrdio da osoba na snimku nije on, ali otac nije znao da je Silvio ranije majci priznao kako je "učinio nešto veoma loše“.

Ali, otac nije odustajao. Navodno ga je stalno pritiskao da prizna, i 32-godišnjak je na kraju priznao da je ubio mališana. Majka je potom nazvala policiju i obavestila ih o zločinu.

Policija je ubrzo stigla u Kaltenborn, a ispred kuće ih je čekao osumnjičeni. Pokazao je na gepek svoje bele "dačije". Unutra je bila plastična kanta i telo nesrećnog dečaka umotano u narandžasto ćebe. Pokrio ga je peskom za mačke kako bi prikrio miris.

Podsetimo, tog kobnog 1. oktobra, dečakova majka je otišla do zgrade Državnog zavoda za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Berlinu kako bi podigla socijalnu pomoć, a otmičar je iskoristio situaciju i oteo dečaka, jer se ispred Zavoda nalazila gomila ljudi.

(Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja