SKANDALOZNO: Nastavnik pijan dolazio na časove i terao đake da piju sa njim!
Foto: Printscreen Glas Srpske

Roditelji pobesneli

SKANDALOZNO: Nastavnik pijan dolazio na časove i terao đake da piju sa njim!

Bosna i Hercegovina -
Roditelji učenika Osnovne škole "Petar Kočić" iz Kola kod Banjaluke zapretili su da neće puštati decu na nastavu ukolikoim nastavnik fizičkog vaspitanja Dejan Trikić koji je suspendovan jer je na časove dolazio pijan, ponovo bude držao nastavu

BANALUKA - Roditelji naglašavaju da su deca izložena raznim neprijatnostima i da ga se plaše.

"Kad god idu na čas fizičkog vaspitanja, među njima zavlada muk. Moja ćerka zbog straha od pijanog nastavnika nekad je i izbegavala čas fizičkog", kaže predsednik Saveta roditelja Silvana Radulović.

Prema njenim rečima, nastavnik na časovima skida gornji deo odeće, isteže se i pokazuje telo učenicima, i traži od njih da pomirišu njegov novi parfem. Radulovićeva tvrdi da Trikić često šalje učenike u prodavnicu da mu kupe pivo, i nagovara ih da piju zajedno s njim.

"Ne želim da mom detetu predaje pijani nastavnik. Zavod za zapošljavanje RS je preplavljen ovim kadrom, a našoj deci predaje leČeni, ali, nažalost, ne i izlečeni alkoholičar", kaže Radulovićeva i dodaje da ovaj problem nije od juče i da godinama traže da Trikić bude otpušten iz škole.

Rukovodstvo školeje na osnovu pritužbi učenika i roditelja po treći put pokrenulo disciplinski postupak protiv Trikića. Prema rečima zaposlenih u ovoj školi, Trikić prethodna dva puta nije dobio otkaz zahvaljujući njihovoj dobroj volji.

- Trikić je suspendovan do okončanja postupka. Poslednji incident odigrao se pre manje od mesec kada je u alkoholisanom stanju došao na čas i neprimereno se ponašao prema đacima - rekla je vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Petar Kočić" Dubravka Bosančić i dodala da su posle toga obavestili sve nadležne ustanove i institucije.

Trikić se brani: Učenike nisam slao po pivo nego po cigare!

Nastavnik Trikić odbacuje optužbe tvrdeći da se radi o gnusnim lažima i da mu je sve smestio direktor škole.- Ništa od toga nije tačno. U toku radnog vremena i u školi nikad ne pijem. Nedavno sam bio na nekoj proslavi i ostao do kasno. Kako ne bih izostao s posla, odmah sutradan sam došao u školu. Priznajem, bio sam malo veseliji nego inače, ali pijan ne - rekao je Trikić.Dodao je da sa direktorom škole nije u dobrim odnosima, zbog čega mu traže dlaku u jajetu.- Optužuju me i da učenike šaljem po pivo u prodavnicu, što nije tačno. Istina je da sam skoro poslao jednog učenika da mi kupi cigarete, ali on me nije razumio, pa je doneo pivo - rekao je Trikić.

(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track