DEDA SE ODBRANIO BELIM SPREJEM: Lopovu obojio kosu tako da ga je policija lako uhapsila
Foto: Shutterstock

Snašao se

DEDA SE ODBRANIO BELIM SPREJEM: Lopovu obojio kosu tako da ga je policija lako uhapsila

Bosna i Hercegovina -
Penzioner se suprotstavio napasniku akrilnim sprejom bele boje, koga je ubrzo policija pronašla sa neželjenom frizurom koju mu je starac napravio

BANJALUKA - Dvadesetšestogodišnji Banjalučanin Slobodan Vučetić, "naoružan" razbijenom flašom, pobegao je iz kuće osamdesettrogodišnjeg Petra Krakića iz Mišinog Hana, kojem je pokušao ukrasti novac, ali je naišao na nesvakidašnji otpor.

Penzioner se, naime, suprotstavio, te je akrilnim sprejom bijele boje pošpricao lopova po kosi, a ovaj se zatim bacio u beg, ali mu ni to nije pošlo za rukom, jer ga je ubrzo policija pronašla, sve sa neželjenom frizurom koju mu je starac "priredio".

Cijela ova drama počela je u srijedu u 21.45, kada je Vučetić obio ulazna vrata Krakićeve kuće, a zatim ušao te od starca uz galamu zatražio novac, a završena je dva sata kasnije, kada je kradljivac uhapšen.

"Starac je odbio da da novac lopovu, zbog čega ga je ovaj oborio na pod i pokušao ga povrijediti razbijenom flašom. Oštećeni je uspio da se odbrani tako što je sprejom poprskao lopova po glavi i on je zatim ušao u kuhinju i ukrao mobilni telefon, a potom i pobegao", okrivaju iz policije.

Potom su se pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka i Policijske stanice Potkozarje dali u potragu, te su iste večeri, u pet do 12, uhapsili kradljivca. Izvršen je uviđaj u kući gde se napad dogodio i na licu mesta su izuzeti tragovi i predmeti koji mogu da posluže kao dokazi.

"Obavešten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio kriminalističku obradu osumnjičenog i nastavak preduzimanja potrebnih mera i radnji u cilju dokazivanja navedenog krivičnog dela", kaže Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Krakić je danas, kada je njegovu kuću posetila ekipa "Nezavisnih", bio u policijskim prostorijama, gdje je davao izjavu o torturi koju je doživio, a u susednoj kući zatekli su njegovog sina i suprugu, vidno ogorčenu zbog ove situacije, zbog čega je i zaplakala.

Krakićev sin je kratko ispričao da mu se otac pre mesec i po dana vratio iz Hrvatske u svoju kuću u Mišinom Hanu, dok su ostali i dalje u susednoj državi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track