CENTAR TERORISTA KOD DONJEG VAKUFA: U selu Bezičani vehabije nesmetano održavaju vojnu obuku
Foto: Shutter

Vežbaju na poligonu bivše JNA

CENTAR TERORISTA KOD DONJEG VAKUFA: U selu Bezičani vehabije nesmetano održavaju vojnu obuku

Bosna i Hercegovina -
Vehabijska zajednica u selu Bezičani služi kao kamp za obuku s oružjem na vojnom poligonu bivše JNA

ZAGREB - U selu Brezičani kod Donjeg Vakufa u BiH već godinama borilačke veštine sa oružjem usavršava 80 do 120 pripadnika radikalnog islama.

Nakon poslednjeg terorističkog čina u BiH kada je sledbenik vehabija Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, Slobodna Dalmacija je ‘ispitala’ sigurnosno-obaveštajni sistem, kroz više relevantnih obaveštajno-bezbednosnih izvora.

Tragali su za informacijama o tome šta preduzimaju po pitanju sigurnosti, koliko sledbenika vehabijsko-selefijskog pokreta označavaju kao potencijalne teroriste…Suočili su se s alarmantnim i šokantnim podacima nespojivim sa vekom u kojem živimo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naime, otkrili su kako nadomak Hrvatske ima najmanje 35 vehabijskih komuna, u šest kantona, evidentiranih i praćenih od organa sigurnosti.

Jedna od tih 35 je atipična. Služi kao kamp za obuku s oružjem na vojnom poligonu bivše JNA. Nalazi se u selu Brezičanima, a šef zajednice je instruktor Arif Čagalj.

U toj komuni, svojedobno srpskom selu, koje su nezaposleni selefije kompletno otkupili, već godinama svakodnevno uče borilačke veštine, i usavršava sa rukovanjem oružjem od 80 do 120 pripadnika radikalnog islama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track