DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: U BiH se veštački stvaraju sukobi da bi se optužio Dodik
Foto: Dado Đilas

Plan za rušenje RS

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: U BiH se veštački stvaraju sukobi da bi se optužio Dodik

Bosna i Hercegovina -
Razlozi za rušenje Dodika i vlasti u Srpskoj su prije svega ekonomsko-korupcionaški, ali i geopolitički, kaže stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević

BANjALUKA - Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević upozorio je da Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH krši procedure i potpisane sporazume, te svesno pokušava da dovede do sukoba Srba u policijskim agencijama u Sarajevu i Srba u MUP-u Srpske kako bi se za sve to optužili predsednik i premijer Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

On je ocenio da te sukobe kreiraju stranci, ali ih snažno podržavaju i ekstremni verski lideri u Sarajevu i politički prvaci SDA, a pre svih Bakir Izetbegović.

"Razlozi za rušenje Dodika i vlasti u Srpskoj su prije svega ekonomsko-korupcionaški, ali i geopolitički. Zapad u BiH nije dovršio posao. U rukama njihovih kompanija još nisu 'Elektroprivreda', telekomunikacione kompanije, kao ni najvažniji privredni resursi poput šuma i rudnih bogatstava", rekao je Galijašević za beogradski "Pečat".

Prema njegovim rečima, Dodika ne ruše zato što se zove Milorad nego zato što je predsednik jedne male "neposlušne" Republike koja ima stav o svim pitanjima vlastitog opstanka i funkcionisanja.

On je napomenuo da već nekoliko godina postoje razni planovi za rušenje vlasti u Republici Srpskoj i odavno su vidljive aktivnosti koje međunarodna zajednica preduzima na tom planu.

"Iako je stvarna i stalna meta Republika Srpska, ratoborni predstavnici međunarodne zajednice u BiH znaju da ovu Republiku nije lako srušiti sa Dodikom na njenom čelu - i zato je prva meta predsednik", smatra Galijašević.

On je dodao da je vidljiv i jasan plan da se prvo diskredituju najkvalitetniji kadrovi, da se kompromituju politički lideri, da se pojedini mediji označe kao stranački, te da se kriminalizuje MUP Srpske.

Prema njegovim riječima, dok se raspravlja o Sipi i MUP-u Srpske, ili se vodi debata o Siriji i Iraku, u Evropi se kopaju ozbiljni rovovi za buduće ratove.

"Plašim se da je jedan od tih rovova međunarodna zajednica iskopala u Republici Srpskoj", istakao je Galijašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track