IVANIĆ: Reći ću Nikoliću da se ne meša u unutrašnje odnose u BiH!
Foto: Tanjug

Boli ga podrška Dodiku

IVANIĆ: Reći ću Nikoliću da se ne meša u unutrašnje odnose u BiH!

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je da će od predsednika Srbije Tomislava Nikolića tražiti da se ne meša u unutrašnje odnose u BiH.

"Moja poruka, kada se čujem s njim (Nikolićem) biće: ne uplićite se u naše unutrašnje prilike, to je naša stvar, a mi se nećemo uplitati u vaše unutrašnje prilike, jer to je vaša stvar", kazao je Ivanić.

On je ocenio da je Nikolićeva "otvorena podrška" predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku "potpuno neprimerena, jer znači svrstavanje na jednu stranu i neku vrstu arbitriranja u odnosima među političkim strankama u BiH".

Ivanić je rekao da se još nije čuo s NIkolićem, ali da će mu, kada se s njim čuje, reći da Dodik nije RS.

"Ponajmanje je Dodik taj s kojim bi se RS trebala povezivati", istakao je srpski član Predsedništva BiH.

On je još rekao da opozicione stranke u RS, okupljene u Savezu za promene, mogu biti uz vlast u tom BiH entitetu koju predvodi Dodikov SNSD, kada je reč o ključnim pitanjima od nacionalnog interesa, ali da s tom vlašću neće sarađivati u, kako je naglasio, "kriminalu, korupciji i ekonomskom uništavanju Repubike Srpske".

Ivanić je naveo da upravo kriminal i korupcija, kao i ekonomsko uništavanje RS, karakterišu Dodikovu vlast u RS. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je prošle sedmice dao intervjuu za Radioteleviziju RS, u kojem je, kako je prenela ta medijska kuća, kazao da postoji "tajni plan" za rušenje Dodika s vlasti, koji je navodno kreirala međunarodna zajednica uz podršku opozicije.

Taj proces je uporedio sa s rušenjem Slobodana Miloševića u Srbiji. Informacije o postojanju navodnog plana o rušenju Milorada Dodika prethodno su objavili ruska agencija Sputnjik i portal Iskra, koji je zvanično glasilo Andićgrada. O navodnom planu u prethodnom vremenu govorili su i analitičari iz RS i Srbije, bliski aktuelnoj vlasti u RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track