Najnovije vesti

SKANDALČINA U BIH: Juče mu produžili pritvor, danas ga imenovali za ministra!
Foto: Printscreen Youtube

Neverovatna odluka CIK

SKANDALČINA U BIH: Juče mu produžili pritvor, danas ga imenovali za ministra!

Bosna i Hercegovina
SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je donela odluku da kandidat Stranke za bolju budućnost (SBB) Bakir Dautbašić ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje na poziciju ministra saobraćaja i komunikacija u Savetu ministara BiH.

Potparolka CIK-a Maksida Pirić je, na pitanje da li je CIK uzeo u obzir činjenicu da je Dautbašić u pritvoru, rekla da CIK vrši provere da li je je kandidat registrovani birač, da li ima zabranu na kandidovanje i da li je u sukobu interesa.

 

"Izvršenim proverama to se nije utvrdilo i on je prošao provere”, kazala je Pirić.

 

Zahteve za proveru da li Dautbašić ispunjava uslove za kandidaturu, CIK-u je 12. januara uputio predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

 

Isti zahtev, Zvizdić je uputio i Agenciji za istrage i zaštitu BiH (Sipi), koja je Dautbašića i Bilsenu Šahman, visoke funkcionere Stranke za bolju budućnost (SBB) uhapsila 11. januara zbog sumnje da ometaju rad pravosudnih institucija u slučaju Keljmendi.

 

Sud BiH je juče Dautbašiću, koji je godinama bio sekretar Ministarstva bezbednosti BiH i Šahmanovoj odredio jednomesečni pritvor.

 

Damir Bećirović iz Demokratske fronte (DF), koja je nedavno napustila vlast na državnom nivou, ocenio je da je odluka CIK-a neverovatna i da se "u ovoj državi može sve očekivati".

 

"Gradonačelnici nekih gradova su ratni zločinci, pa je za očekivati da i minsitri ministarstva vode iz pritvora", kazao je Bećirović

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...