DEJLI MEJL: BiH predstavlja opasnost po Veliku Britaniju, a evo zašto!

Uspaničili se

DEJLI MEJL: BiH predstavlja opasnost po Veliku Britaniju, a evo zašto!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - U Veliku Britaniju moglo bi da dođe četiri miliona nezaposlenih Bosanaca. Ova bivša jugoslovenska republika ima najveći stepen nezaposlenosti u Evropi, a formalno će predati aplikaciju 15. februara", piše britanski "Daily Mail

List navodi da, ukoliko bi Britanija glasala da ostane u Evropskoj uniji na predstojećem referendumu, najverovatnije bi svi građani EU mogli da dolaze, žive ili studirati u Britaniji.

"Aspiracije BiH da se pridruži EU podržava Britanija i Nemačka koje su prošle godine obećale pristup EU fondovima u zamenu za političke reforme", navodi se u tekstu.

Autor James Slak navodi da EU želi da se pridruži i Turska koja kao i BiH, ima pretežno muslimansko stanovništvo. "Stručnjaci kažu da BiH pati od velike korupcije, ali i hronično visoke nezaposlenosti", navodi se u tekstu.

Dalje se spominje izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Dragana Čovića koji je rekao da je realno da BiH dobije status kandidata početkom naredne godine.

"Verujem da je ovo velika šansa za BiH", rekao je Čović. Članak završava izjavom Angele Merkel koja je u oktobru prošle godine rekla da bi put Turske u EU mogao biti ubrzan ukoliko urade više da smanje priliv izbeglica u EU.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track