SA PROSLAVE DIPLOMSKOG U SMRT: Troje najboljih prijatelja poginulo u stravičnom sudaru u BiH!
Foto: Fb, Večernji

Tragedija

SA PROSLAVE DIPLOMSKOG U SMRT: Troje najboljih prijatelja poginulo u stravičnom sudaru u BiH!

Bosna i Hercegovina -
ŽEPČE - Troje mladih iz Žepča, i to najbolji prijatelji Oliver Hrkać (19), Monika Antolović (19) i Nevena Mijić (20), poginuli su sinoć u direktnom sudaru "mercedesa", kojim su se vozili, i "tojota land kruzera", čijih je troje putnika, uključujući i jednog dečaka, teško povređeno.

Stravična tragedija dogodila se oko 23.15 u mestu Goliješnica, kod Žepča, a o strašnom udaru svedoči i činjenica da je potpuno smrskano vozilo u kojem su se devojke i mladić nalazili.

Ogromna oštećenja nastala su i na džipu, u kojem su teško povređeni Bisera Bekto (50), Enisa Bekto (47) i njen 12-godišnji sin Ermin Bekto, svi iz Goražda, a koji su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gde u operisani i svo troje su sada van životne opasnosti.

Svedoci, uključujući i zaposlene s obližnje benzinske pumpe, pričaju da je sudar bio toliko silovit da su delovi smrskanih vozila leteli nekoliko stotina metara okolo.

Nesreća se dogodila u blagoj krivini, gde je preglednost puta dobra, ali je zabranjeno preticanje, a kako u kobno vreme nije bilo magle i kolovoz je bio suv, pretpostavlja se da su se oba vozila, kojim su upravljali Hrkać, odnosno Enisa Bekto, kretala velikom brzinom.

Nezvanično, najverovatnije je mercedes velikom brzinom ušao u zavoj, prešao na stranu kojom se iz suprotnog pravca kretao džip.

Po dolasku ekipe Hitne pomoći Doma zdravlja Žepče i policije tijelima stradalih bilo je nemoguće prići usled totalne štete na vozilima.

Za njihovu evakuaciju bilo je potrebno sačekati dolazak ekipe iz Profesionalne vatrogasne jedinice Žepče, koja ima specijalno vozilo opremljeno mašinama za rezanje i razvlačenje lima u nesrećama.

"Stradali iz "mercedesa" nisu davali znakove života, zbog čega su spasioci prvo izvukli povređene iz džipa. Jedna od žena je bila u svesnom stanju i tražila je pomoć", priča vozač kamiona, inače očevidac.

Žepački vatrogasci Velid Maličbegović i Ilija Perković, iako se duže od decenije bave ovim pozivom, priznaju da im je sinoćnji zadatak bio jedan od najtežih.

Nad beživotnim telima troje, kako njihovi poznanici kažu, najboljih prijatelja biće obavljena obdukcija. Oliver je, kako kažu njegovi poznanici, bio omiljen u društvu. Njegovi u naselju Tatarbudžak imaju preduzeće koje se bavi sečom i preradom drveta, gdj je i on radio.

"Iako je mogao da živi gde je i kako hteo, nije otišao iz Žepča i ostao je skroman. Nedavno je napunio 19 godina. Pravio je žurku, na kojoj su bile Monika i Nevena, s kojom je išao u srednju školu. Monika se godinama bavila odbojkom. Nedavno je odlučila da prestane da igra, mislim da je planirala da upiše fakultet ili je već upisala", kaže njihova poznanica Antonija Nikić.

Kako saznajemo, i Nevena Mijić bila je omiljena u društvu. Bila je među aktivnijim volonterima u Crvenom krstu u Žepču, a tokom školovanja bavila se glumom u dečjem pozorištu.

U subotu je položila stručni ispit za negovateljicu i uskoro je trebalo da počne da radi u struci. Nezvanično, u trenutku nesreće Oliver, Monika i Nevena vraćali su se s proslave diplome koju je za svoje prijatelje organizovala Nevena.

Inače, Enisa Bekto generalna je direktorka kompanije "Bekto Precisa" i direktorka jedne od najuspješnijih firmi u BiH, goraždanskog proizvođača visokosofisticiranih alata za plastiku, metal i kombinaciju metal-plastika.

Prošle godine Bekto je dobila nagradu "Ledy boss" za veliki biznis, koju dodeljuje Asocijacija poduzetnica "One" BiH.

"Dečak i majka smešteni su u Jedinici intenzivne nege u stanju koje se ne može reći da je stabilno, ali je uobičajen tok oporavka. Dečak je trenutno na apratu za disanje. Treća pacijentkinja je na Odeljenju traumatologije u stabilnom stanju", kaže dr Kasim Spahić, načelnik Odeljenja za urgentnu medicinu KB Zenica.

Dan sahrane Olivera Hrkaća, Monike Antolović i Nevene Mijić biče proglašen danom žalosti u Žepču.

Dan žalosti u opštini Žepče

Načelnik Žepča Mato Zovko doneo je odluku da se danas u ovoj opštini proglasi Dan žalosti nakon tragične smrti Monike Antolović, Nevene Mijić i Olivera Hrkaća.

Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi opštine, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač opština Žepče

(Večernji.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track