DEMANTOVAO OPTUŽBE TUŽILAŠTVA BIH: Dodik pokazao ugovore o kreditu kod Pavlović banke
Foto: Tanjug

Dokazao da postoje

DEMANTOVAO OPTUŽBE TUŽILAŠTVA BIH: Dodik pokazao ugovore o kreditu kod Pavlović banke

Bosna i Hercegovina -
U svojoj ličnoj arhivi našao sam ugovor od 14. maja 2007. godine potpisan izmedu mene i Pavlović banke, koji je overen na propisan način i koji pokazuje da taj ugovor postoji, rekao je Dodik na konferenciji za novinare

BANJALUKA - Predsednik RS Milorad Dodik pokazao je danas tri dokumenta za koja tvrdi da su ugovori o kreditu kod Pavlović banke za kupovine vile u Beogradu, a za koje, kako je rekao, Tužilaštvo BiH tvrdi da ne postoje.

"U svojoj ličnoj arhivi našao sam ugovor od 14. maja 2007. godine potpisan izmedu mene i Pavlović banke, koji je overen na propisan način i koji pokazuje da taj ugovor postoji", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, a prenele su Nezavisne novine.

On je naveo da se radi o tri dokumenta - Ugovor o depozitu, Ugovor o odobravanju kredita i Ugovor o kamatnoj stopi i istakao da sada očekuje od Tužilaštva BiH da obustave postupak protiv Slobodana Pavlovića i ostalih koji su pritvoreni.

Dodik je pojasnio da je grejs period 24 meseca, a da je kamatna stopa zaračunata za celi period otplate i da godišnje samo na kamate plaća 50.000 KM.

Dodik je rekao da je na osnovu tog ugovora, vilu u Beogradu izdao za rentu od 4.700 evra mesečno i da gotovo kompletan iznos ide na otplatu kredita.

On je istakao da nakon ovog otkrića očekuje od Tužilaštva da obustave postupak Slobodana Pavlovića i ostalih koji su pritvoreni.

Foto: Beta
Foto: Beta

"Neko je očigledno Tužilaštvo ili doveo u zabludu ili se radi o nekoj odmazdi. Želim da verujem da se radilo o zabludi kada su uradili ovu aktivnost. Ako su dosledni, treba da obustave pritvor protiv tih ljudi", rekao je Dodik.

Predsednik RS je rekao da ga niko iz Tužilaštva nije kontaktirao da pita da li poseduje tu dokumentaciju.

Prema njegovim rečima, nije tacno da je na dokumentima pečat Vlade RS, niti je tačno da je novac za kredit prebačen 2008. kako tvrdi Tužilaštvo.

On je istakao da je spreman da ga Tužilaštvo sasluša u Banjaluci jer se u Sarajevu ne oseća sigurno. Dodik je rekao da je odmah nakon što je podigao kredit 2007, obavestio javnost o tome i da je vilu upisao u svoj imovinski karton iako nije obavezan po zakonu jer nije bila otplaćena.

Sud BiH je 13. februara odredio jednomesečni pritvor za Slobodana Pavlovića i još tri osobe, osumnjičene za krivično delo zloupotreba položaja ili ovlašćenja i pranje novca, u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja