LAŽ KOJA JE ZGROZILA BIH Hilari: U Tuzli su me gađali snajperisti!
Foto: Fonet Ap

lovačke priče

LAŽ KOJA JE ZGROZILA BIH Hilari: U Tuzli su me gađali snajperisti!

Bosna i Hercegovina -
TUZLA - Predizborna trka za predsednika SAD se zahuktava, a Hilari Klinton važi za favorita, međutim, njeni kritičari često ističu da se radi o beskurpuloznoj i kompromitovanoj osobi, koja u borbi za vlast koristiti čak i čiste laži

Jedna takva je potresla javnost u Americi i zgrozila Bosnu i Hercegovinu i izazvala skandal. Klintonova je naime izjavila da su je gađali snajperom tokom humanitarne posete Tuzli u martu 1996. godine. Ona je kaže tada putovala sa ćerkom Čelsi i nekoliko slavnih ličnosti u svojstvu prve dame SAD.

"Trebalo je da bude organizovana ceremonija dobrodošlice na aerodromu u Tuzla, ali umesto toga samo smo pognutih glava pretrčali do vozila koje nas je odvelo do vojne baze", kaže danas Klintonova, i dodaje da su bili pod snajperskom paljbom čak i tokom leta, mada ti podaci do danas nisu nigde objavljeni.

Klintonova je izjavila da je u jednom trenutku morala da se sakrije u pilotsku kabinu. Da se radi o najobičnijoj laži pokazuje podatak da taj događaj Hiolari nikada do sada nije spominjala, pa čak ni u svojoj autobiografskoj knjizi "Živeti istoriju".

U službenim izjavama piše da su avion pratila dva lovca, ali se nigde ne spominje snajperska vatra, niti da je bilo bilo kakvog rizika, ali se spominje da je Hilari zaista bila u pilotskoj kabini. "Prva dama provela je izvesno vreme u kokpitu aviona s pilotkinjom Čeril Bajneke, jednom od samo četiri pilotkinje aviona C-17", piše u izveštaju novinara s terena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track