ZA ČEDOMORSTVA U DOBOJU: Produžen pritvor babi monstrumu
Foto: RTRS.tv Prints

Slučaj zaprepastio sve

ZA ČEDOMORSTVA U DOBOJU: Produžen pritvor babi monstrumu

Bosna i Hercegovina -
Okružni sud u Doboju produžio je pritvor za još dva meseca Vojkani Bogojević iz Trnjana, kod Doboja, osumnjičenoj za ubistva novorođenčadi koje je rađala njena mentalno zaostala kćerka Sanja Bogojević, iz odnosa s tri različita muškarca.

Osim Vojkani, pritvor je za još dva meseca produžen i osumnjičenim očevima ubijene dece Vidu Jankoviću i Žarku Cvijetiću iz Modriče, kao i Radetu Bogojeviću iz Trnjana, inače Sanjinom rođaku.

Tužilaštvo Vojkanu tereti za ubistvo dvoje unučadi i podstrekivanje na ubistvo treće bebe, za šta se tereti upravo Sanja. Trojica muškaraca osumnjičena su za obljubu nad nemoćnim licem, budući da su iskoristili Sanjinu duševnu nerazvijenost kako bi s njom imali seksualne odnose. Iz Okružnog suda u Doboju navode da je pritvor osumnjičenima produžen zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda.

Podsećamo, ubistva novorođenčadi otkrivena su tek pre mesec dana, kada je policija uhapsila četvoro osumnjičenih, dok je Sanja smeštena u sigurnu kuću. Na imanju Bogojevića do sada su ekshumirani posmrtni ostaci dvoje novorođenčadi, dok kosti treće bebe nisu otkrivene ni posle 26 dana potrage.

Kako saznaju mediji, reč je o detetu, rođenom u aprilu 2015. godine, čije ubistvo je stavljeno na teret upravo Sanji. Prema informacijama iz istrage ona je nakon poroda, na nagovor svoje majke ugušila novorođenče i bacila ga na njivu u blizini kuće svojih roditelja. U ranijim razgovorima sa istražiteljima Sanja je obećala da će pokazati tačnu lokaciju groba, ali i pored toga, posmrtni ostaci još nisu pronađeni.

(PressRTVBN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track