SKANDALOZAN RAD OSNOVCA IZ BIH IZ VERONAUKE: Evo kada je dozvoljeno muškarcu da udari ženu!
Foto: Twitter

Podigao javnost na noge

SKANDALOZAN RAD OSNOVCA IZ BIH IZ VERONAUKE: Evo kada je dozvoljeno muškarcu da udari ženu!

Bosna i Hercegovina -
Školski rad jednog osnovca iz veronauka izazvao je u protekla dva dana pravu lavinu komentara korisnika društvenih mreža u Bosni i Hercegovini.

U radu naslovljenom "Rešavanje nesuglasica u braku“, anonimni učenik, između ostalog, piše: "Udarac žene je dopušten koji ne ugrožava zdravlje ozbiljno, i ne u lice u dva slučaja - žena je uvela nepoznatog muškarca u kuću;- žena bez razloga ne udovoljava potrebama muža.“

Pomenuti rad navodno je iz predmeta islamske veronauke, ali s obzirom na činjenicu da se nigde ne navodi njegov izvor, odnosno iz koje škole potiče, autentičnost je dovedena u pitanje. Ipak, "pravila“ ponašanja muškarca prema njegovoj supruzi koja su zapisana u ovom radu pokrenula su brojne i oštre polemike među stotinama korisnika Fejsbuka, što je još jednom pokazalo koliko je "osetljivo“ pitanje veronauke u bosanskohercegovačkim školama.

Vjeronauka je u škole u Bosni i Hercegovini uvedena još nakon prvih višestranačkih izbora, a poslednjih godina posebno je aktuelno pitanje alternative ovom predmetu za decu koja ne pohađaju veronauku.

(Slobodna-bosna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track