MILORAD DODIK: Kada osude Karadžića sledi udar Bošnjaka na RS
Foto: Beta

Očekuje udar

MILORAD DODIK: Kada osude Karadžića sledi udar Bošnjaka na RS

Bosna i Hercegovina -
Dodik je naveo i da RS ima snage da se odbrani od napada koji su, kako smatra, pojačani poslednjih godinu dana, kao i da organi BiH ne mogu da budu nadređeni institucijama RS

Zvornik -- Predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da će Radovan Karadžić najverovatnije biti osuđen u Hagu i upozorio da Bošnjaci spremaju akcije kako bi "udarili na RS".

Presuda Haškog tribunala Karadžiću, najavljena za 24. mart, dodatno će zakomplikovati situaciju zbog čega se mora odlučno stati u odbranu RS, poručio je Dodik, prenosi Fena.

Bošnjaci, upozorio je on, već spremaju akcije da bi "udarili na RS, jer je prvi predsednik, kako kažu, bio takav i takav".

Dodik je, na tribini "Reč predsednika" u Roćeviću kod Zvornika, rekao i da će presuda Karadžiću "biti osveta srpskom narodu, zato što se sudi vođi koji se borio za slobodu srpskog naroda".

Navodeći da mu je žao Karadžića zbog svega što je prošao, Dodik je primetio da se njemu sudi u Hagu, "dok se komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić, koji je ubijao, kreće slobodno i brani sa slobode, što se ne može prihvatiti kao pravda".

Dodik je naveo i da RS ima snage da se odbrani od napada koji su, kako smatra, pojačani poslednjih godinu dana, kao i da organi BiH ne mogu da budu nadređeni institucijama RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track