(VIDEO) DR BESIM SPAHIĆ Preci su mi prešli na islam, a Vlahe volim više nego planinu Vlašić
Foto: Printscreen YouTube

Još se prepričava

(VIDEO) DR BESIM SPAHIĆ Preci su mi prešli na islam, a Vlahe volim više nego planinu Vlašić

Bosna i Hercegovina -
Predavanje profesora dr Besima Spahića u Kaknju nasmejalo je ceo Balkan, evo i zašto.

"Nikakvog razloga nije bilo da se raspadne država koja se zove Jugoslavija i ja je volim. Ovaj rat je apsolutno insceniran i projektovan izvana. Nikakvog razloga nije bilo ovdje da se koljemo. Istorija nas je uništila, jer Jugoslavija nije imala zajedničku istoriju", rekao je u intervjuu profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu dr Besim Spahić, čije je predavanje 2012. u Kaknju dugo bilo top video na JuTjubu.

"Ja sam VlahImam sreću da sam Vlah čiji su preci prešli na islam. Sad bih ja morao da mrzim Vlahe. Volim više Vlahe nego planinu Vlašić", kazao je on.

"Međunarodna zajednica je sve isplanirala i poslala OHR i visokog predstavnika ovamo da bude tako kako im odgovara. Rat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vreme. Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči 'koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte' i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena", smatra Besim Spahić i iznosi crnu prognozu po kojoj nam "spasa nema".

Čujte ga i sami, mnogo toga će vam biti jasnije.

(Glas Srpske/DEPO PORTAL)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track