BANJALUČANKA DOŽIVELA ŠOK U VRTIĆU: Sina zatekla u modricama kako spava na stolu!
Foto: Printscreen Nezavisne Novine

Stravično

BANJALUČANKA DOŽIVELA ŠOK U VRTIĆU: Sina zatekla u modricama kako spava na stolu!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Željka Vučkovac iz Banjaluke, samohrana majka četvorogodišnjaka, doživela je šok kada je u vrtiću "Ježeva kućica" zatekla svoje dete kako spava na stolu, sa vidnim modricama po telu

Dok je njeno dete ležalo na stolu, kako tvrdi ova majka, vaspitačica je sedela dva metra dalje ne reagujući.

"Ovakvo ponašanje je više nego sramotno. I ranije smo doživljavali neprijatnosti u ovom vrtiću, ali ovo je prešlo sve granice. Kad sam ušla u vrtić, moje dete je spavalo na stolu dok je vaspitačica pored njega jela, a modrice po telu niko ne zna kako su nastale.

Kad sam pitala vaspitačicu zašto dete nije u krevetu, već na stolu, rekla mi je da čeka da učvrsti san pa će da ga prenese. Jasno se vidjelo da ne govori istinu jer je tako čvrsto spavao da sam ga deset minuta budila, a po licu su mu bili crveni naborani ožiljci od spavanja na stolu", ispričala nam je Vučkovac, koja je ovo neprijatno iskustvo podelila i u Facebook grupi "Mame Banjaluke". Ova majka tvrdi da se odmah žalila Upravi Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, i pozvala nadležnu gradsku inspekciju, a da joj je pedagog savetovao da dete ne ispisuje iz vrtića. Kaže da je i ranije imala neprijatnosti jer je "dve nedelje dolazila da hrani svoje dete u vrtić jer nije hteo sam da jede, a vaspitačice nisu htele da ga nahrane".

"Jedna od njih mi je rekla da je pedagog naredio da ja moram da dolazim da ga hranim, što se kasnije ispostavilo nije istina, a ja sam dolazila u podne da ga nahranim. Moje dete jeste bolešljivo i razmaženo, ali to nikome ne daje za pravo da se tako ophodi prema njemu. Čak mi je vaspitačica koja ga poznaje tek nekoliko dana rekla da imam pravo da tražim asistenta za dete, kao da moje dete zaostaje zato što ima specifične navike", govori Željka Vučkovac.

Fotografije uspavanog četvorogodišnjaka na kuhinjskom stolu vrtića sa modricama na leđima izazvale su bujicu negativnih reakcija ogorčenih roditelja, koji su zgroženi ovakvim ponašanjem. U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje su rekli da se radi o specifičnim navikama deteta koje ne želi da spava u krevetu, a kada se umori "on zaspi gde stigne". "Dečak ima specifične potrebe kako igranja, tako i spavanja, pa i vaspitanja i obrazovanja. Njegove navike su specifične i on uopšte ne spava sa decom, već kad se umori on zaspi", rekla je Mira Galić, zamenik direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

(nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja