(VIDEO) DODIK I IVANIĆ U BANJALUCI: Neophodan referendum o Danu Republike
Foto: Printscreen YouTube

Fali još datum

(VIDEO) DODIK I IVANIĆ U BANJALUCI: Neophodan referendum o Danu Republike

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da bi referendum trebalo da se održi do juna ove godine, a srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić da bi o tom pitanju trebalo odlučivati posle oktobarskih lokalnih izbora, preneo je sajt RTRS

Sve političke partije u Srpskoj, ocenio je Dodik, usaglasile su se ranije da 9. januar - Dan Republike, ostaje sastavni deo identiteta i postojanja Republike Srpske.

On je poručio da održavanje referenduma po ovom pitanju ostaje jedan od prioriteta.

I srpski član Predsedništva BiH saglasan je da referendum o Danu Republike treba održati. Ivanić je komentarisao i eventualno održavanje protesta koji bi organizovala opozicija, nezadovoljna, kako navode, sve težim ekonomsko-socijalnim položajem Srpske i njenih građana. Dodik odgovara da će istog dana biti održani i kontraprotesti kao znak nezadovoljstva radom srpskih predstavnika na BH nivou.

Dodik i Ivanić su pozvali predstavnike svih političkih partija u Srpskoj na bolju komunikaciju i iznošenje zajedničkih stavova, bez obzira na razlike u mišljenjima, kako bi se rešila određena pitanja koja su u intresu Srpske i njenih građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track