BOSIĆ: Susret Ivanića i Dodika nije doneo nikakvu korist
Foto: Zorana Jevtić 11 Jan 2013

Predsednik Srpske demokratske stranke

BOSIĆ: Susret Ivanića i Dodika nije doneo nikakvu korist

Bosna i Hercegovina -

Mislim da je greška što je član Predsedništva BiH Mladen Ivanić danas posetio Milorada Dodika jer ne vidim da je sastanak doneo pozitivan rezultat, izjavio je predsednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić.

Lider SDS je gostujući u Dnevniku BNTV kazao da on smatra da je to korak unazad i da on ne bi išao kod Dodika dok on otvoreno preti, vređa, proglašava izdajnicima funkcionere Saveza za promene.

„Drugo, što se tiče samog poziva da se sastanemo u Ivanićevom kabinetu, ja ne vidim razlog da se to desi. Ja da želim da se sastanem sa Dodikom, ja bih to uradio i sada, znači nema nikakvog razloga za to“, jasan je Bosić i dodao: .

„Ne vidim svrhu da u takvoj atmosferi pričamo sa Dodikom, ni u Kabinetu Ivanića ni u Kabinetu Dodika jer se ne bi izrodilo ništa što je dobro za Republiku Srpsku", ističe lider SDS-a. On je Dodikovu izjavu, da će istog dana kada budu zakazani protesti Saveza za promene, biti organizovani kontraprotesti, okarakterisao kao pretnju fizičkim obračunom.

"Dovođenje ljudi u povišen stepen sukoba je opasno za Republiku Srpsku, a to je Dodik već radio 1997. i 1998. godine uz pomoć stranaca. Ja se sećam strašnih epizoda iz tog vremena ", kaže Bosić

Kometarišući Dodikovu izjavu da za ljude iz Saveza za promene nema mesta u RS, Bosić je kazao da bi, da ne živimo u 21. veku, Dodik već pokazao svoje pravo lice i obračunavao se na taj način sa svojim neistomišljenicima.

„Moram da napomenem Dodika da, uzimajući u obzir one koji nisu izašli na izbore, za njega nije glasalo više od polovine stanovnika RS. Takva izjava je nešto što ne pristoji predsedniku RS“, kazao je Bosić.

Svima je poznato da je sadašnja vlast dovela Srpsku u katastrofalno finansijsko stanje, ističe Bosić i dodaje da sada premijerka moli MMF za kredit da bi se zakrpile rupe u budžetu.

„Takvom politikom RS je dovedena i u katastrofalan politički položaj jer kada ste siromašni i molite za pomoć vi ste najranjiviji. Mogli smo čuti da MMF sada, zbog katastrofalne situacije u bankarskom sektoru, smatra da treba uvesti novu agenciju koja će vršiti kontrolu banaka u oba entiteta. To je posledica politike Milorada Dodika i rada Agencije za bankarstvo RS“, navodi Bosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track