DOGOVOR MAKEDONIJE I BIH: Građani dve zemlje uskoro prekog granice samo s ličnom kartom
Foto: Nemanja Pancic 09.05.2015.

Sporazum

DOGOVOR MAKEDONIJE I BIH: Građani dve zemlje uskoro prekog granice samo s ličnom kartom

Bosna i Hercegovina -

Šefovi diplomatija Bosne i Hercegovine i Makedonije Igor Crnadak i Nikola Poposki izjavili su večeras u Banjaluci da očekuju da će uskoro biti završena procedura u vezi sa sporazumom prema kojem bi građani dve zemlje granicu prelazili samo s ličnom kartom.

Oni su naveli da su i BiH i Makedonija jasno opredeljene za rešavanje ovog pitanja, a Crnadak je podsetio da slični sporazumi postoje između BiH i Srbije i Crne Gore.

Sastanak Crnatka i Popovskog prvi je u nizu bilateralnih razgovora uoči sutrašnjeg sastanka ministara inostranih poslova zemalja članica Centralnoevropske inicijative (CEI).

Na sastanku je razgovarano i o zajedničkom korištenju pojedinih ambasada, o čemu je nedavno potpisan sporazum dve države.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak domaćin je sastanka šefova diplomatija zemalja članica CEI, koji će biti održan sutra u Banjaluci.

Ovo je jedan od najvažnijih i najvećih regionalnih skupova ministara inostranih poslova poslova u regiji.

Na skupu će se razgovarati o regionalnoj saradnji, migracijskoj krizi i borbi protiv terorizma, jačanju regionalne saradnje u projektima održivog razvoja, kao i jačanju poslovnih veza i unapređenju transportnih i energetskih veza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track