RODITELJI NAJTRAŽENIJEG BIH TERORISTE: On je na Alahovom putu, da imamo još 9 sinova svi bi ratovali
Foto: Printscreen Twitter

Nisu svesni težina poruka njihovog sina

RODITELJI NAJTRAŽENIJEG BIH TERORISTE: On je na Alahovom putu, da imamo još 9 sinova svi bi ratovali

Bosna i Hercegovina -

Iako Jasmina Keserovića traži pola sveta zbog sablasnih pretnji terorističkim napadima njegovi roditelji, očigledno nesvesni težine i brutalnosti poruka koje on šalje mu i dalje pružaju podršku.

"Moj sin nije terorista i video koji je snimljen, na njemu nije Jasmin. Nije on na slici, on je bolestan i hoda na štakma. Moja porodica i ja nismo ludi i nismo psihopate", rekao je Dževad Keserović, Jasminov otac, čiji je video o teroističkim pretnjama obišao svet.

Kako tvrde njegovi roditelji, Jasmin je 6 meseci pohađao Srednju Tehničku školu u Zavidovićima gde mu nastavnici nisu dozvoljavali da obavlja dnevne namaze, zbog čega je on uz podršku roditelja napustio školovanje i krenuo na učenje Kurana u Gornju Maoču. Tamo je, tvrde oni, proveo pune 3 godine pre nego je otišao na ratište.

" On je otišao da ratuje, otišao je da se bori 2013. Da sad mogu da ga vidim poručio bih mu da se bori za Alaha", rekao je njegov otac.

Jasmina je podučavao Zijad Bijelić koji u Kuljanovićima na Krivaji radi u paradžematu i tada je Jasminov preobražaj i volja za ratovanjem na strani Islamske države postala još izražajnija. Treba napomenuti i da je Jasminov stariji brat išao u Gornju Maoču, kako tvrde njegovi roditelji, da bi baš kao Jasmin izučavao Kuran.

Jasminova majka, iako nije htela da stane ispred kamere rekla je, verovatno nesvesna šta zapravo znače poruke koje njen sin upućuje, da i da ima još deset sinova svi bi išli na ratište, jer kako kaže "za ono za šta se on bori, treba imati hrabrosti".

Sa Jasminom su se kažu poslednji put čuli pre mesec dana preko Skajpa i od tada im prekinuta komunikacija.

Pogledajte ispovest Keserovićevog oca koji očigledno nije svestan težine, brutalnosti, ali i opasnosti koja vreba iza svake reči njegovog odmetnutog sina.

Prema dostupnim podacima, Keserović, koji je rođen 16. juna 1994. godine u mestu Hajdarovići u Zavidovićima, otišao je u Siriju zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. januara 2013. Za njim je Interpol pre pola godine raspisao crvenu poternicu na zahtev pravosudnih institucija BiH, a zbog povezanosti s teroristima Islamske države i pretećim porukama koje je ranije upućivao.

(novi.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track