(FOTO) ON JE BANJALUČKI JUNAK: Darko Šorda izvukao devojčicu iz nabujalog Vrbasa!
Foto: Printscreen Nezavisne.com

spasio dete

(FOTO) ON JE BANJALUČKI JUNAK: Darko Šorda izvukao devojčicu iz nabujalog Vrbasa!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Darko Šorda (42) spasio je devojčicu od utapanja na plaži u Obilićevu. Šorda je uskočio u brzake Vrbasa i sprečio da nabujala reka uzme još jedan mladi život

" Čuo sam dozivanje "Mihajlo, pomozi mi" i "Upomoć". Ugledao sam devojčicu kako se davi u Vrbasu. Ni trenutka nisam razmišljao, već sam onako u radnom odelu potrčao, ušao u reku, uhvatio je i izneo na obalu. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je reka odnela. Čini mi se da bi mi srce prepuklo - ispričao je vrlo emotivno drhtavim glasom Darko Šorda, radnik preduzeća za održavanje gradskog zelenila "Eko-Euro tim", ne krijući muške suze.

Priča da je tog dana zajedno sa kolegama radio na održavanju terena nedaleko od plaže Abacija, gde je bilo dosta ljudi.

" Za oko mi je zapalo dvoje dece. Mislim da su brat i sestra. Gledao sam kako ulaze u vodu sami. Onako za sebe naglas sam prokomentarisao da li je moguće da neko pušta decu samu u Vrbas, koji je na tom delu prilično brz. Deca kao deca, igrala su se, prskala, dečak je bio u plićaku nekoliko metara od obale, a devojčica je išla ispred njega. Mislim da je znala da pliva. Međutim, kada je došla do sredine reke jaka struja Vrbasa povukla je ka dnu. Uspaničila se i tada je krenula drama", naglašava Šorda.

Dozivala je brata da joj pomogne i u tom magnovenju se nagutala vode.- Sve se odigravalo kao na filmu. Osetio sam da je dete u opasnosti. Ne časeći časa krenuo sam ka reci. Uniforma se brzo natopila vodom i bila je teška, ali nema te prepreke koju čovek ne može da savlada kada je život u pitanju. Uzeo sam je u naručje i krenuo ka obali. Tek tada mi je laknulo"- ispričao je Šorda.

Nažalost, ni ime devojčice nije uspeo da saznam, jer je ona od straha i šoka odmah požurila kući. Dugo sam gledao za njima. Slike Vrbasa kako nosi bespomoćno telo stotinu puta su mi prošle kroz glavu. Sve se dobro završilo i zbog toga sam srećan, ali mi je žao što joj nisam saznao ime", ispričao je Šorda.

Darko Šorda ističe da je sve vrlo emotivno doživio i da kada god se seti davljenja djevojčice suze mu krenu niz lice. Sebe ne doživljava kao heroja.

"Uradio sam ono što je trebalo da uradim, što bi svaki savesni građanin uradio. Ne znam kako bih sebe pogledao u oči da nisam izvukao devojčicu iz vode" rekao je na kraju Šorda.

(nezavisne.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track