OLUJA U PRNJAVORU: Vetar odneo i piliće!
Foto: Reuters 2015

Velika materijalna šteta

OLUJA U PRNJAVORU: Vetar odneo i piliće!

Bosna i Hercegovina -

Opština Prnjavor će pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u jučerašnjem nevremenu, a obratiće se i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vladi Republike Srpske da pomognu oštećenima.

Načelnik opštinskog Odeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragana Tomaš rekla je da će predstavnici Komisije za procenu štete prikupiti potrebne podatke.Vetar je u severnom delu opštine otkrio veći broj objekata, rušio drveće, dok je grad pričinio štetu u poljoprivrednoj proizvodnji i voćarstvu. Najviše štete pričinjeno je u Mesnoj zajednici Smrtići, zaseok Živanić.

Vlasnik farme za proizvodnju pilića iz Gornjih Smrtića Zlatan Živanić kaže da je nevreme trajalo 15 minuta i da je prouzrokovalo veliku materijalnu štetu.

"Olujni vetar uništio je objekat u kome su se nalazili pilići. Za tih nekoliko minuta ostali smo bez ičega", rekao je Živanić.

Jak vetar i grad naneli su veliku štetu i na poljoprivrednim usevima. Ljubiša Živanić iz Gornjih Smrtića, koji na svom imanju ima zasad malina, kaže da će posledice nevremena umanjiti prinos za više od 50 odsto.

"Uništen je plod koji je već bio za berbu. Prvi zasad je uništen, a stablo je oštećeno 70 odsto", kaže Živanić.

(avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track