NASTAVLJENA POTRAGA ZA SLOVENAČKIM SKAKAČEM: Stigli ronioci iz Slovenije Andreja traže i sonarima
Foto: Facebook Print Screen

stiže pomoć

NASTAVLJENA POTRAGA ZA SLOVENAČKIM SKAKAČEM: Stigli ronioci iz Slovenije Andreja traže i sonarima

Bosna i Hercegovina -

ZVORNIK – Potraga za za Slovencem Andrejem Beucom (34), koji je posle skoka sa mosta u Drinu nestao u vodi nastavljena je i danas a stigli su i slovenački ronioci sa specijalnom opremom

Potraga za slovenskim skakačem Andrejom Beucom, koji nakon skoka u Drinu više nije izašao iz vode, nastavljena je , a Drinu pretražuju i sonarima za pretragu rečnog dna.

Oni su se priključiti pripadnicima ronilačkih klubova „TRB“ iz Bijeljine i „Nemo“ iz Brčkog, te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik nastavljaju potragu .

Član Ronilačkog kluba i „Nemo“ Neđo Mićić Tulija rekao je Srni da su pretraživali korito Drine od polazne tačke nizvodno do Tršića i da nisu pronašli Andreja Beuca, dodavši da su popadali od umora.

POtraga za slovenačkim takmičarom (Foto printscreen Zvornik danas)
POtraga za slovenačkim takmičarom (Foto printscreen Zvornik danas)

„Pretraživali smo Drinu površinskim opseravcijama, što zahteva neprestalno hodanje vodom i pojačan fizički napor, što dovodi do maksimalnog umora“, rekao je Tulija i podsetio da u današnjoj potrazi nije bilo ronjenja jer je voda mutna, a vidljivost nikakva.

„Zbog mutne vode zaranjanja je rizično za bezbednosit ronilaca, a pretraživali sm i takozvane „džepove“ Drine, jer se nikada ne zna gde će matica da usmeri telo“, rekao je Tulija.

Hidroelektrana Mali Zvornik tokom dana smanjuje protok vode kako bi roniocima i vatrogascima olakšali pretraživanje Drine i priobalnog pojasa. Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 časova. On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

(Zvornik danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track