Najnovije vesti

(VIDEO) DRINA GA NOSILA 15 KILOMETARA: Pronađeno telo Andreja Beuca
Foto: PrintScreen

KRAJ VIŠEDNEVNE POTRAGE

(VIDEO) DRINA GA NOSILA 15 KILOMETARA: Pronađeno telo Andreja Beuca

Bosna i Hercegovina
00:00h

Telo Slovenca Andreja Beuca, prema nezvaničnim informacijama, pronađeno je oko 11:20 na području Kozluka čak 15 kilometara severnije od Zvornika.

Kako nezvanično saznajemo, ronioci su izvukli telo muškarca u kupaćim gaćama, a prve informacije potvrđuju da je najverovatnije reč o Beucu, što će se naknadno potvrditi prepoznavanjem.

Mesto Kozluk nalazi se na oko 15 kilometara daleko od mosta u Zvorniku, a taj deo Drine sastoji se od dosta rečnih zavoja i rukavaca.

Za reku Drinu govore da je brza, snažna i neumoljiva, naročito u planinskim predelima gde useca kanjone i prolazi kroz klisure.

Ronioci su rano jutros nastavili potragu za telom Andreja Beuca, koji je prije četiri dana nestao u reci Drini nakon skoka, rekao je komandir Spasilačke vodne službe Slovenije Marko Šainović.

Šainović je rekao da, osim slovenačkih ronilaca, reku pretražuju i pripadnici Ronilačkog kluba "TRB" iz Bijeljine, kao i zvornički vatrogasci. 

"Potragu smo jutros nastavili, uprkos lošem vremenu i mutnoj vodi, koja i dalje otežava naša nastojanja", naveo je Šainović. 

Šainović je napomenuo da su sinoć sedmorica ronilaca pretraživala deo reke ispod mosta gde je nestao Beuc, da bi se uverili da li je telo tu, dok su dvojica 200 do 300 metara nizvodno pretraživali "džepove" na desnoj obali Drine. 

On je dodao da su ronioci proverili sve što je sonar detektovao na dnu korita Drine.

Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu u 16.50 časova.  On je posle skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

(BN TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...