POMOGLI GRAĐANIMA: Putnici koji su izgubili dokumenta poslali zahvalnicu ambasadi BiH u Sloveniji
Foto: Printscreen Fb

Zahvalni zbog brze reakcije

POMOGLI GRAĐANIMA: Putnici koji su izgubili dokumenta poslali zahvalnicu ambasadi BiH u Sloveniji

Bosna i Hercegovina -

Na adresu ambasade Bosne i Hercegovine u Sloveniji stigla je zahvalnica direktora jedne turističke agencije, Šaćira Jašarevića tamošnjem osoblju, za pomoć koju su pružili državljanima BiH koji su ostali bez dokumenata

"Koristim ovu priliku da se zahvalim našoj Ambasadi u Republici Sloveniji, a posebno gospodinu Mirsadu Muhoviću koji je svojim profesionalnim angažmanom i zalaganjem posredovao u izradi i obezbeđivanju neophodnih dokumenata za naše putnike Almina i Selmu Škrbo koji su ostali bez putnih isprava tokom boravka u EU", stoji u zahvalnici adresiranoj na Ambasadu BiH u Sloveniji.

Dvoje putnika izgubilo je putne isprave negde na autobuskoj stanici. S obzirom na to da se radilo o grupi, Muhović im se odmah stavio na raspolaganje i lično odvezao u policiju gdje su dali izjave o gubitku dokumenata. Potrebne putne isprave u ambasadi BiH dobili su u roku od sat vremena, tako da su mogli da nastave put prema BiH.

Inače, svi BiH državljani koji ostanu bez dokumenata ili im treba neka druga informacija mogu se obratiti Ambasadi BiH u Sloveniji.

BiH još uvek nije imenovala novog ambasadora u Sloveniji, a u BiH se vratio Željko Jerkić. Mirsad Muhović obavlja funkciju ministra savetnika u Ambasadi BiH u Sloveniji.

(Patria)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track