HOROR U ZVORNIKU: Šta se sve dešavalo u kući nasilnika pre ubistva dečaka (2)
Foto: Youtube/Printscreen

Ubili dete jer je plakalo

HOROR U ZVORNIKU: Šta se sve dešavalo u kući nasilnika pre ubistva dečaka (2)

Bosna i Hercegovina -

Bosnu i Hercegovinu, ali i kompletan region, potresla je vest o monstruznom ubistvu dečaka (2) Lazara Rebića u Donjoj Kamenici kod Zvornika.

Za ubistvo dečaka iz Zvornika osumnjičeni su njegov ujak Mijat Stankić (38) i njegova nevenčana supruga Fata Durak (34).Prema izjavama svedoka, ovaj dvojac je uvek bio problematičan, a komšije i porodica ubijenog su posle horora koje je prošlo nesrećno dete, otkrili stravične detalje.

Kako prenosi RTRS, pre ubistva, Fata je telefonirala, ali nije joj se svidelo što dete plače. Kada ga je udarila, on je pao i udario glavom u beton. Sakrila je telo i iste noći pobegla iz kuće. Klupko je poćelo da se odmotava kada je Fata pronađena u Živinicama.

U policijskoj stanici, Fata i njen nevenčani suprug Mijat su prebacivali krivicu jedno na drugo.

Ipak, Stankić je otkrio da je nakon ubistva 16. avgusta, telo dečaka zakopao u šumi u selu Petkovcu kod Zvornika, u Republici Srpskoj, koja je u njegovom vlasništvu.

"Oboje su priznali ubistvo u policiji, a telo će sutra biti iskopano i poslato na obdukciju. Oni su opisali i kako su izvršili ovaj monstruozni zločin. Rekli su da ih je dete nerviralo", kaže izvor iz istrage.

Mediji prenose da su oboje imali problema sa alkoholom i da je Fata bila nasilna.

Otac predosećao zlo

Foto: Youtube/RTRS
Foto: Youtube/RTRS

"Bio sam na poslu kad su mi rekli šta se dogodilo i odmah sam došao kući. Ne mogu da verujem da su to uradili mom Lazi", uplakano priča otac dečaka.Slađan kaže da je već neko vreme pretpostavljao da Fatima maltretira njegovog starijeg sina i da je Lazara često viđao u modricama. Poslednji put je sina video u subotu 13. avgusta.

"Kao da sam predosećao da će nešto ovako da se desi. Sumnjao sam da ga Fatima zlostavlja jer je uvek kod mene dolazio modar. Kada bih ih pitao šta se dešava, govorili su mi da je nespretan i da pada dok se igra. Ranije su mi tašta i tast rekli da je ona Lazu redovno tukla i da mu nije davala da jede. Verovatno ga je ona i ubila dok ga je tukla", kroz suze govori Slađan.

"Tukla je dete i bilo je modro sve", rekla je Milena Stankić, baka ubijenog dečaka.

Milena Stankić, Foto: Youtube/RTRS
Milena Stankić, Foto: Youtube/RTRS

Na pitanje da li zna šta je moglo navesti njegovog šuraka i suprugu na ubistvo, Slađan je samo odmahnuo glavom.

"Zaista ne znam šta ih je navelo da ovo urade, i kako su mogli nevinog dečaka da ubiju. Radovao sam se jer mu je u novembru drugi rođendan, hteli smo da proslavimo i da mu kupimo poklone", uplakan je otac.

Inače, ubijenog dečaka, njegovog mlađeg brata i oca je majka Rosa napustila i Centar za socijalni rad je decu dodelio na čuvanje baki, majčinoj majci, dok su oca dečaci samo posećivali. Slađan zbog loše materijalne situacije nije mogao da se brine o deci, pa je brigu prepustio Stankićima.

Pre dva meseca, Mijat se preselio i sa sobom odveo i dečaka koga su često tukli. Zašto je starateljstvo nad detetom povereno ljudima sklonim nasilju nije poznato.

Šta se još tačno dešavalo u kući u kojoj se dogodio zločin pokazaće obdukcija.

Pobegla od kuće

MAJKA UVEK BILA PROBLEMATIČNARosine komšije kažu da ona za decu nije bila preterano zainteresovana i više je volela da izlazi i da se provodi. Takođe, kažu da je Rosa oduvek bila problematična i da je kao tinejdžerka večito bila po popravnim domovima.

- Ona je veoma loša i neodgovorna žena, ostavila je decu na milost i nemilost bratu i toj devojci. Stalno je viđamo u Zvorniku po kafanama - kaže komšinica.

(RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track