JEZIVI DETALJI ZLOČINA U ZVORNIKU: Bebu (2) ubili u kući, policija šokirana svirepošću ujaka i ujne!
Foto: Printscreen Nezavisne.com

danima sklapan mozaik ubistva

JEZIVI DETALJI ZLOČINA U ZVORNIKU: Bebu (2) ubili u kući, policija šokirana svirepošću ujaka i ujne!

Bosna i Hercegovina -

ZVORNIK - Cela BiH oplakuje sudbinu dvogodišnjaka iz Zvornika, kog su hladnokrvno ubili ujak Mijat Stankić (38) i njegova nevenčana supruga Fata Durak (34)

Oni su na saslušanju ispričali da su Lazaru (2) presudili u kući u kojoj su živeli u mestu Donja Kamenica, a potom su telo zakopali u Stankićevoj šumi. Brutalno ubistvo počinjeno je najverovatnije još pre nekoliko dana, a klupko je počelo da se odmotava kada je uznemireni otac 18. avgusta policiji prijavio da ne zna gde mu je sin!

"Ubijeni dečak ima i brata, koji je rođen prošle godine. Majka ih je napustila, i povereni su ocu, koji je jako vezan za njih, a koji radi u u Zvorniku. Pošto je prezauzet poslom i nije mogao da se stara o deci, on ih je dao tašti da ih čuva. S obzirom na to da je baka bolesna, decu su čuvali Stankić i Durakova", priča izvor "Nezavisnih" upućen u detalje istrage.

Otkrivanje monstruoznog zločina odvijalo se u etapama, pa je tako, još kada je otac prijavio nestanak, na površinu isplivalo mnogo nelogičnosti.

"Otac je tražio od ujaka da vidi dete, ali mu je Stankić rekao da je dečak sa Fatom negdje otišao u noći između 16. i 17. avgusta, i da mu se Durakova od tada ne javlja na telefon", pojašnjava naš sagovornik. Istraga je zatim išla tim tragom, i raspisana je potraga za detetom i Durakovom, koja je, ispostavilo se, otišla u Živinice, gde ju je policija na kraju i pronašla, ali dečaka nije bilo s njom.

"Žena je, pritisnuta nizom pitanja, popustila i priznala da je dečak ubijen. To je bio šok za sve. Potom je i Stankić uhapšen. Kako su ga tačno ubili još ne može da se obelodani jer telo dečaka još nije ekshumirano, s obzirom na to da je za to potrebna dokumentacija", kaže policijski izvor.

Mijat je pokazao mesto gde se u njegovoj šumi nalazi telo i tu lokaciju obezbeđuje policija, a iskopavanje bi trebalo da bude obavljeno danas. Dvojac osumnjičen za teško ubistvo juče popodne predat je u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Bijeljini. U trošnoj kućici gde je mališan ubijen ostao je krevetac. Ispred nje je juče bio jedan muškarac sa jednogodišnjim bratom ubijenog dečaka i Slađan Rebić, njihov otac. Vidno je potresen. "U sredu ujutro sam čuo da je Fata nestala i odnijela dete.

Viđena je u Karakaju na putu za Živinice i Tuzlu bez deteta", rekao je otac dečaka, koji je ranije izjavoio da je viđao modrice na sinu, ali da su mu rekli da je dete palo. Baka Milena Stankić smogla je tek toliko snage da izusti kako njena snaja nije govorila ni sa kim u selu, i da je imala veliki uticaj na Mijata. Čak ni najstariji meštani Donje Kamenice, kako kažu, ne pamte ovakvu svirepost.

"Ujak mi je komšija, a tu njegovu ženu slabije znam. On je radio u jednoj firmi, sekao drva. Normalno se ponašao. Ona je znala uzeti to mlađe dete i vozati ga u kolicima kroz selo", priča za "Nezavisne" jedna meštanka. Na pitanje kako je selo podnelo ovaj stravičan zločin, naša sagovornica briznula je u plač. "Ne daj bože nikome! Dete je u pitanju. Duša me moja boli kad pomislim na to dete! Ja bih im presudila golim rukama", plačući je poručila meštanka.

(nezavisne.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track