UČENICI IZ JAJCA POBEDILI PODELE: Srbi, Hrvati i Bošnjaci krenuli zajedno u novu školsku godinu
Foto: Printscreen YT

Bitka dobijena

UČENICI IZ JAJCA POBEDILI PODELE: Srbi, Hrvati i Bošnjaci krenuli zajedno u novu školsku godinu

Bosna i Hercegovina -

Danas su učenici iz Jajca krenuli u novu školsku godinu, i u zajedničke klupe, nisu ih podelili na Bošnjake i Hrvate...

Nova školska godina za sve srednjoškolce u srednjebosanskom kantonu počela je danas. U iste klupe kao i prošle godine krenuli su i deca iz Jajca. Ove školske godine nije sprovedena Odluka Skupštine Konatona o osnivanju nove škole po bosanskom planu i programu.

Mladi heroji nisu dali da ih podele, i u tome su, barem zasad, uspeli. Ovo je rezultat višemesečne pobune jajačkih učenika. U novu školsku godinu oni su ušli zajedno i pobednički.

Iako niko sa sigurnošću ne može da kaže zašto se odustalo od sprovođenja Odluke o osnivanju nove škole u Jajcu, čini se kako niko nije imao petlju da se upusti u koštac sa ovim veoma "nepopularnim potezom" u jeku predizborne kampanje.

Lokalni političari Jajca ipak tvrde kako nije bilo vremena za sprovođenje javnog poziva za članove upravnih tela i škole. Bilo kako bilo, činjenica je da su učenici dobili bitku.

Ipak vlasti u ovom gradu nisu odustale od nove škole, jer su, tvrde, sadašnjim stanjem ugrožena prevashodno bošnjačka deca, koja pohađaju nastavu hrvatskom planu i programu. Međutim, deca nisu tako mislila.

Ranije su učenici za prokomentarisali kako je potez da se u novu školsku godinu krene po "starom" odličan i da je to dokaz kako se nisu bezveze borili.

(6yka.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track