KLADIONICE TRAŽE DA IM SE PREMIJER FBiH IZVINI: Novalić nas je nazvao narkosima i prostitutkama!
Foto: Printscreen YouTube/TV1

Uvredio ih

KLADIONICE TRAŽE DA IM SE PREMIJER FBiH IZVINI: Novalić nas je nazvao narkosima i prostitutkama!

Bosna i Hercegovina -

Sportske kladionice Premier i Sport Plus oglasille su se "zahtevom za javnim izvinjenjem" pošto je predsednik Vlade FBiH Fadil Novalić izjavio da su kladionice pošast kao i droga i prostitucija, što su nazvale govorom mržnje koji podstiče na nasilje i diskriminaciju.

"Voleli bismo da igara na sreću nema nikako, uprkos tome što zapošljavaju više od 4.000 radnika. Mislimo da je to šteta za jedno društvo. Po broju kladionica smo najveći u Evropi. A kladionice su pošast isto kao droga i prostitucija", izjavio je Fadil Novalić i izazvao gnev.

"Povezujući igre na sreću s drogom i prostitucijom, gospodin Novalić je zaboravio, namerno ili nenamerno, da su igre na sreću legalna delatnost u Federaciji BiH, uređena Zakonom o igrama na sreću, dok su droga i prostitucija ilegalni, tj. zakonom zabranjeni u Federaciji BiH", navodi se u saopštenju kladionica Premier.

"Poistovećujući kladionice s drogom i prostitucijom, gospodin Novalić je svih 5.500 uposlenih u ovoj delatnosti u Federaciji BiH nazvao drogerašima i prostitutkama, što je krajnje nedopustiva, neprimerena i neumesna konstatacija, te stoga, u ime svih 5.500 zaposlenika koji svoj hleb pošteno zarađuju radeći u legalnoj delatnosti organizovanja igara na sreću, od predsednika Vlade Federacije BiH, gospodina Fadila Novalića, zahtevamo hitno javno izvinjenje", poručuju iz Premiera.

I kladionica Sport Plus pobunila se što premijer degradira, vređa, kleveće više od 850 zaposlenih u ovom preduzeću i nanosi im duševnu bol.

"Dakle, u ime svih naših zaposlenika, kao i u ime njihovih porodica, zahtevamo trenutno izvinjenje i povlačenje svih navoda koje smo prethodno citirali. Sigurni smo kako će istu reakciju imati i sva ostala privatna preduzeća koja posluju u našoj branši, a čiji ste premijer, te kako će zahtev za zadovoljštinu ove vrste dobiti i podršku šire javnosti", navode iz Sport Plusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track