OVO SU DETALJI SVIREPOG UBISTVA KAPETANA VOJSKE BIH: Ubica pokazao gde je sakrio telo
Foto: Avaz/D. Pucar

Motiv nepoznat

OVO SU DETALJI SVIREPOG UBISTVA KAPETANA VOJSKE BIH: Ubica pokazao gde je sakrio telo

Bosna i Hercegovina -

Jednomesečni pritvor određen je Kenanu Varupu (21), koji je osumnjičen za ubistvo Miroslava Stojaka, kapetana Oružanih snaga BiH.

Beživotno telo 43-godišnjeg Miroslava Stojaka pronađeno je posle dvodnevne policijske potrage u kući Kenana Varupe u viteškom naselju Bukve. Varupa je, kako saznaju lokalni mediji, posle dvodnevne kriminalističke obrade, na kraju priznao policiji da je ubio Stojaka i otkrio lokaciju tela.Istražitelji su pronašli telo u maloj trošnoj kući u zaseoku Putkovići, na brdu iznad Trgovačkog centra “Fis”, među hrpom razbacanih stvari. Nezvanično, ubistvo je počinjeno sekirom kojom je Varupa udario Stojaka u glavu.Telo je u poslepodnevnim satima identifikovao Miroslavov sin Marko, a uviđaj su obavili istražitelji Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona. Na mesto događaja neposredno pre dolaska dežurnog kantonalnog tužioca doveli su i samog Varupu.

Kenan Varupa, Foto: Avaz.ba
Kenan Varupa, Foto: Avaz.ba

Celom pričom šokirane su i Varupine komšije. Kazali su kako su znali da je imao nekih problema sa zakonom, ali da ih je prenerazilo ovako svirepo ubistvo. Motivi svirepog ubistva su za sada nepoznati.

Kako Avaz neslužbeno saznaje, Stojak i Varupa u noći nestanka su se zadesili u istom ugostiteljskom objektu u Novoj Biloj, a kako su završili zajedno u Varupinoj kući na Bukvama, za sada je nejasno, kao i motiv za ubistvo.Stojak je od kuće otišao u subotu oko 17 sati. S njim se poslednji put u 18.20 sati čuo njegov brat Božo, kome je rekao da je na roštilju kod kolega u Turbetu te da ima još nekog posla. Nakon toga, Stojakov mobilni je bio ugašen. Iste večeri oko dva sata u tunelu kod Žepča Varupa je imao saobraćajnu nezgodu, vozeći Stojakov "ford fokus". Policija u Žepču, koja tada nije znala da taj automobil traže s obzirom na to da je nestanak prijavljen sutradan oko 13 sati, obavila je uviđaj i pustila Varupu, koji je, kako tvrdi porodica, prodao "ford" vozaču šlepe koja je došla da auto skloni s puta.

U nedelju oko podneva, porodica je na internetu videla da neko prodaje njihov automobil pa su kontaktirali prodavca i sve prijavili policiji. Viteški policajci su istog dana oko 18 sati priveli Varupu, koji je bio u lošem psihofizičkom stanju i nisu mogli odmah da ga ispitaju ispitati.

(Avaz.ba/Foto: Avaz/D. Pucar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track