DODIKOV KABINET: Ne znamo ništa o pozivu za saslušanje
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Referendum

DODIKOV KABINET: Ne znamo ništa o pozivu za saslušanje

Bosna i Hercegovina -

U Kabinetu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika nisu informisani da je Tužilaštvo BiH uputilo poziv Dodiku za saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog kršenja odluke Ustavnog suda o zabrani održavanja Dana republike, objavili su sarajevski mediji.

Kako se navodi, Dodik se danas nalazi u Beogradu. Predsedniku Republike Srpske Dodiku upućen je poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi sa kršenjem odluke Ustavnog suda o zabrani referenduma o Danu republike, potvrdio je agencijama portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

REFERENDUM U RS: 99,8 GLASALO ZA Dodik: Sram bilo svakog Srbina koji nije glasao!

Upitan da li je poziv za saslušanje upućen jedino Dodiku, a ne i drugim zvaničnicima RS koji bi mogli biti odgovorni zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda o zabrani referendum, Grubešić je odgovorio da je poziv za saslušanje upućen "samo Dodiku".

Ranije danas iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je pre dvadeset dana formiran predmet u vezi sa neizvršavanjem odluke Ustavnog suda BiH o zabrani održavanja referenduma o Danu RS.

Prema Krivičnom zakonu BiH nesprovođenje odluke Ustvanog suda BiH je krivično delo. Ustavni sud BiH je 17. septembra doneo privremenu meru zabrane održavanja referenduma u Republici Srpskoj, ali su vlasti ovog bh. entiteta uprkos tome juče sprovele referendum.

Odluku o održavanju referenduma donela je Narodna skupština RS, a njeno objavljivanje u Službenom glasniku potpisao je predsednik RS Dodik.

SASLUŠANJE ZBOG REFERENDUMA: Tužilaštvo BiH pozvalo Dodika

DRŽAVNO TUŽILAŠTVO BiH: Uskoro saslušanja u vezi sa održavanjem referenduma u RS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track