BANJALUČKE MAJKE U STRAHU: Lažna doktorka ih vreba po Fejsbuku i traži slike dečijih genitalija
Foto: Printscreen Facebook/ Mojabanjaluka.info

Strašno

BANJALUČKE MAJKE U STRAHU: Lažna doktorka ih vreba po Fejsbuku i traži slike dečijih genitalija

Bosna i Hercegovina -

Roditelji iz fejsbuk grupe "Mame Banjaluke" zabrinuti su pošto im se izvesna Mirela Artunović Milošević, predstavila kao pedijatar i ponudila onlajn stručnu pomoć, a zatim, kako tvrde, u svojim pitanjima, pokazala simptomatično interesovanje za genitalije njihove dece.

Zbog sumnji da se iza profila skrivaju namere pedofila, kako su precizirale, deo roditelja obavestiće danas nadležne institucije, dok stručnjaci apeluju na odgovornost roditelja i oprez prilikom korištenja onlajn medija i objave fotografija dece.

Prema rečima majki, ista osoba, odnosno profil s fotografije se već nekoliko puta pojavljuje na fejsbuku, ali s različitim identitetom.

"Ako je primetite, blokirajte, prijavite ili javite najbližoj policijskoj stanici," napisale su majke.

Јedna od majki je s njom vodila razgovor, kako bi pokazala i drugim majkama da je u pitanju lažni profil, a u slučaj je uključena i policija Srpske.

"Јoš uvek nema zvanične prijave u policiji Republike Srpske, ali je Fejsbuk profil u međuvremenu izbrisan" potvrđeno je RTRS-u u MUP-u RS.

Prema tvrdnjama stručnjaka iz MUP-a RS za zloupotrebe onlajn medija, u pitanju je klasičan model predatora.

Načelnica Odeljenja za odnose s javnošću u MUP-u RS Mirna Miljanović rekla je da je ovo već peti registrovan slučaj zloupotrebe dece na internetu ove godine.

Ona je dodala da se tri slučaja odnose na posedovanje dečije pornografije a dva na prevare putem društvenih mreža.

"Mi ne možemo ništa još uvek da tvrdimo, ali je na osnovu pokazatelja koje do sada imamo, reč o klasičnoj metodologiji pristupa i komunikacije potencijalnog predatora", rekla je za Miljanovićeva.

(RTRS/ Mojabanjaluka.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track